Prva stvar koju treba da uradite nakon što kupite bobičasto voće

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Prva stvar koju treba da uradite nakon što kupite bobičasto voće

Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju spora plesni i bakterija sa površine voća, što produžava njihov rok trajanja.

Bobice, posebno organske, imaju kratak rok trajanja. Šarene borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće mogu da počnu da trunu u roku od 24 sata od kupovine.

Da biste sprečili truljenje, važno je da ih dobro operete čim ih donesete kući. Izvadite ih iz pakovanja i uronite u kadu sastavljenu od vode i sirćeta.

Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju spora plesni i bakterija sa površine voća, što im produžava rok trajanja.

Ne brinite, nećete osetiti sirće na voću nakon pranja.

Takođe je važno dobro osušiti bobice pre nego što ih stavite u frižider kako biste sprečili prerano truljenje.

Sastojci za pranje bobica:

-1 litar obične vode;

-200 mililitara sirćeta;

-bobičasto voće.

Kako pravilno oprati bobice?

Stavite vodu i sirće u veliku posudu i dobro promešajte. Potopite bobice u nastalu tečnost i ostavite da se natapaju oko pet minuta. Ocedite tečnost bobica i isperite je čistom vodom. Stavite oprano voće na papirne ubruse i dobro osušite. Na dno posude u koju ćete čuvati voće stavite papirni peškir i sve to čuvajte u frižideru.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.