Prva stvar koju treba da uradite nakon što kupite bobičasto voće
- Datum: 29.02.2024
- Izvor: Gradske info / Foto: Pexels/Jane Doan
Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju spora plesni i bakterija sa površine voća, što produžava njihov rok trajanja.
Bobice, posebno organske, imaju kratak rok trajanja. Šarene borovnice, maline, kupine i drugo bobičasto voće mogu da počnu da trunu u roku od 24 sata od kupovine.
Da biste sprečili truljenje, važno je da ih dobro operete čim ih donesete kući. Izvadite ih iz pakovanja i uronite u kadu sastavljenu od vode i sirćeta.
Istraživanja su pokazala da sirćetna kiselina pomaže u uništavanju spora plesni i bakterija sa površine voća, što im produžava rok trajanja.
Ne brinite, nećete osetiti sirće na voću nakon pranja.
Takođe je važno dobro osušiti bobice pre nego što ih stavite u frižider kako biste sprečili prerano truljenje.
Sastojci za pranje bobica:
-1 litar obične vode;
-200 mililitara sirćeta;
-bobičasto voće.
Kako pravilno oprati bobice?
Stavite vodu i sirće u veliku posudu i dobro promešajte. Potopite bobice u nastalu tečnost i ostavite da se natapaju oko pet minuta. Ocedite tečnost bobica i isperite je čistom vodom. Stavite oprano voće na papirne ubruse i dobro osušite. Na dno posude u koju ćete čuvati voće stavite papirni peškir i sve to čuvajte u frižideru.