Užina koju treba da jedemo češće

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Užina koju treba da jedemo češće

Kada je u pitanju zdravlje creva, naša ishrana igra glavnu ulogu. I to ide dalje od doručka, ručka i večere, važno je i ono što grickamo između tih obroka.

Ako želimo da jedemo nešto hrskavo, znamo da su štapići od povrća bolji od čipsa, a ako želimo nešto slatko, voće je zdravija opcija od kolača.

Međutim, osim očiglednih „nezdravih” grickalica na koje bi trebalo da se ograničimo, postoje i one koje bi trebalo da jedemo češće.

Jogurt nudi mnoge hranljive materije kao što su proteini, kalcijum, fosfor, vitamin B12 i vitamin D.

Probiotičke bakterije koje se nalaze u nekim jogurtima mogu sprečiti nadimanje i zatvor.

Kalcijum u jogurtu može pomoći u regulisanju mišića u digestivnom traktu, podstičući redovno varenje, a proteini u jogurtu mogu doprineti osećaju sitosti i smanjiti iskušenje da se jede manje zdravih opcija.

Takođe, imaju velike koristi za probavni sistem regulacijom mikrobiote u crevima.

Probiotičke bakterije, koje se nalaze u nekim jogurtima, su ono što može pomoći u regulisanju mikrobiote i može sprečiti neprijatne probavne sporedne efekte kao što su nadimanje i zatvor.

Neke odlične opcije jogurta uključuju običan grčki jogurt, skir, kefir ili jogurt sa niskim sadržajem masti.

Izaberite obične ili minimalno zaslađene vrste, jer neki voćni jogurti mogu da sadrže veliku količinu šećera.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.