Greške zbog kojih punjene paprike nikada nisu dovoljno ukusne

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Greške zbog kojih punjene paprike nikada nisu dovoljno ukusne

Svaka kuća ima svoj recept za punjene paprike. Neki kuvari u mešavinu mesa dodaju sirovi pirinač, drugi prvo isprže na masti, ali se svi slažu da fil mora biti sočan.

Tajna ukusnosti može biti u odabiru prave vrste mesa, a da bi se što bolje povezali sa ostalim sastojcima možete dodati i jaje. Punjene paprike mogu da se dinstaju uz prskanje ili u mešavini čorbe od povrća i koncentrata paradajza, a „klasičari” više vole da dodaju domaći paradajz sos.

Kupujete pogrešnu vrstu paprike

Najbolje paprike za punjenje su paprike tankih zidova, kao što je babura. Naravno, možete pokušati da eksperimentišete sa šiljama i drugim vrstama, ali u tom slučaju ćete dobiti potpuno drugačije jelo od onog koje tradicionalno pripremaju majke i bake.

Birate pogrešno meso

Iako svaka domaćica ima svoj recept, najčešće se koristi mešavina mlevenog mesa, pirinča i crnog luka, a dodaju se i začini poput mlevene paprike, bibera, soli, peršuna i belog luka. Može se ubaciti i jaje. Čista govedina obično ispadne previše suva, pa se koristi mešano mleveno meso. Dobar odnos je 70:30 u korist govedine. Ako se ipak odlučite za čisto juneće meso, najbolji izbor je meso sa plećke. Neki kuvari dodaju sitno seckanu slaninu za sočnost i ukus.

Napunite paprike do vrha

Nakon što očistite papriku od semenki, napunite je smesom, ali nikako do vrha. Tokom kuvanja, pirinač se povećava u zapremini, pa smesa može da ispadne i paprike popucaju. Na mesnu smesu možete staviti i kriške paradajza jer, osim što smesa neće ispasti iz paprika, aroma će biti primamljivija.

Dodate previše zaprške

Paprike spadaju u najteže svarljivo povrće, a ako tome dodate masnoću od fila i obilje sosa, postoji rizik da ćete pokajati što jedete previše. Lakša verzija podrazumeva manje prskanja ili brašna umešanog u vodu, što se takođe može koristiti za zgušnjavanje sosa.

Pogrešno pripremate pirinač

Razlog zašto su komšijske paprike uvek bolje može biti način pripreme pirinča. Ako odaberete pirinač lošeg kvaliteta ili ga prekuvate, rezultat neće zahtevati ponavljanje. Pirinač je najbolje u smesu dodati sirov ili kratko propržiti na ulju ili masti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.