Ako konzumirate supu svaki dan, ovo bi se moglo desiti vašem telu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ako konzumirate supu svaki dan, ovo bi se moglo desiti vašem telu

Možda nema ništa bolje od tople činije supe, posebno tokom hladnog jesenskog ili zimskog dana ili kada se osećate loše.

Supa uvek može pružiti udobnost kada vam je najpotrebnija. Ali oni koji redovno konzumiraju ovo jelo mogu se zapitati da li je supa zdrava ili ima neke potencijalne neželjene efekte.

Ako konzumirate supu svaki dan, ovo bi se moglo desiti vašem telu:

Vaše zdravlje creva bi se moglo poboljšati

Pravljenje supe pune povrća može poboljšati zdravlje creva. Supa puna povrća je odlična za vaša creva iz više razloga. Dodaje više vlakana u ishranu, što je odlično za varenje i sitost, a mnoga povrća koje se obično nalazi u supama poput praziluka i luka sadrži prebiotička vlakna koja hrane dobre bakterije u crevima.

Možete dobiti dodatnu količinu proteina

Supa može biti značajan izvor proteina, posebno ako je supa od kostiju. Dodavanje mesa kao što je piletina povećava sadržaj proteina.

Određene supe mogu imati lekovita svojstva

Da li ste se ikada zapitali da li vam pileća supa sa rezancima može pomoći da se osećate bolje kada ste bolesni ili je to ništa više od obroka? Neka istraživanja potvrđuju da ova supa ima i antiinflamatorno dejstvo. Klasična pileća supa ima brojne prednosti za vaše zdravlje. Dakle, sledeći put kada budete bolesni, ne oklevajte i pojedite toplu pileću supu sa rezancima! Poješćete porciju povrća bogatog antioksidansima. Istraživanja pokazuju da je supa od povrća najzdravija supa koju možete jesti. Supe od povrća pune su minerala, vitamina i bioaktivnih biljnih jedinjenja. Ove supe takođe podstiču hidrataciju i sitost.

Brže ćete se osećati sitima

Supa vam može pomoći da se osećate zadovoljnije. U stvari, istraživači su otkrili da supa može izazvati više sitosti nego bilo koji drugi obrok. To bi moglo značiti da ćete, ako uživate u finoj supi za večeru, ukupno potrošiti manje kalorija i da ćete se i dalje osećati siti i zadovoljni.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.