Kako da čuvate luk da ne ispušta neprijatan miris?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da čuvate luk da ne ispušta neprijatan miris?

Što duže luk stoji, to mu je jači miris, a vi ne želite da vaš frižider zaudara na luk.

Crni luk je sastojak koji ne poznaje granice ni nacionalne kuhinje. On je jedan od osnovnih sastojaka za jela iz kuhinja sa svih strana sveta, i za to postoji dobar razlog.

Crni luk potiče iz veoma izdržljivog useva koji svugde raste u izobilju, tako da je sveprisutan i pristupačan, pa je odlična bazu ukusa koji jelima daju dubinu.

Iako mogu uzrokovati neprijatan zadah, teško je zanemariti svestranost luka.

Uz to, luk ima oštar, ponekad neprijatan miris, posebno kada je sirov. I sami znate koliko se jako oseća i jedno rebarce crnog luka iz nepojedene salate.

Ako ne znate kako pravilno da skladištite luk, reskirate da se brže pokvari, što daje snažnu i ne baš prijatnu aromu.

Real Simple donosi savete kako skladištiti luk kako biste mogli uživati ​​u njemu bez neprijatnih mirisa.

Kako se čuva cela glavica luka

Celi luk ne mora da ide u frižider — zapravo, to nije dobro mesto za pohranjivanje. Frižider je hladno i vlažno okruženje, što može uzrokovati omekšavanje i kvarenje luka. Najbolje mesto za čuvanje luka je tamno, hladno, suvo i dobro provetreno. Perforirana korpa ili posuda u kuhinjskom ormariću bila bi idealno mesto za držanje luka.

Kako čuvati narezani ili seckani luk

Dodatno izrezani ili naseckani luk možete pohraniti u hermetički zatvorenoj posudi ili plastičnoj kesici u frižideru, ali svakako ga iskoristite u roku od pet do sedam dana. Što duže luk stoji, to je jači miris, a ne želite da vaš frižider zaudara na luk. Druga je mogućnost zamrznuti ostatke luka, što će zadržati miris i sačuvati ga duže vreme.

Ne preporučujemo zamrzavanje celog luka jer će se jako stvrdnuti i neće se dobro odmrznuti, ali apsolutno podržavamo zamrzavanje seckanog luka.

Zapravo, svaki put kada recept zahteva polovinu luka, naseckajte celi luk i sve što ne koristite, spremite u nepropusnu plastičnu vrećicu, pazeći da ispustite što više vazduha, a zatim zatvorite i stavite u zamrzivač.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.