Najbolji način za čuvanje luka kod kuće

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Najbolji način za čuvanje luka kod kuće

Plastične kese omogućavaju zadržavanje vlage, što može dovesti do buđi ili klijanja luka. Umesto toga, najbolje je luk prebaciti u korpu ili papirnu kesu kako bi vazduh mogao normalno da cirkuliše oko njega.

Luk ima relativno dug rok trajanja, ali se može dodatno produžiti na šest meseci ako ga čuvate na tamnom, hladnom, suvom i dobro provetrenom mestu. Iako u većini domaćinstava ljudi stavljaju hranu kojoj žele da produže rok trajanja u frižider, ovo nije pametna ideja za luk.

U hladnom i vlažnom okruženju frižidera, luk će vremenom omekšati i početi da se kvari. Luk se često čuva i u kuhinjskim ormarićima, nije loša ideja ako izaberete mesto dalje od šporeta i rerne.

U suprotnom, nagle promene temperature oko šporeta i rerne negativno će uticati na stabilnost luka. Stručnjaci se slažu da je najbolje mesto za čuvanje luka podrum ili garaža, uz pravilno skladištenje, ostaće svež i do šest meseci.

Kada pronađete odgovarajuću lokaciju, važno je da uklonite luk iz ambalaže za kupovinu kao što su plastična folija, kese i mreže. Luk nije preporučljivo držati u zatvorenoj plastičnoj ambalaži jer će brzo početi da se kvari.

Plastične kese omogućavaju zadržavanje vlage, što može dovesti do buđi ili nicanja luka. Umesto toga, najbolje je luk prebaciti u korpu ili papirnu kesu kako bi vazduh mogao normalno da cirkuliše oko njega.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.