Tri rituala koje srećni parovi praktikuju svaki, ali svaki dan

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Tri rituala koje srećni parovi praktikuju svaki, ali svaki dan

U ozbiljnim vezama i brakovima uvek postoji ideja o sreći koja će trajati do kraja života.

Međutim, često se dešava da parovi, čak i oni koji su mislili da im se to nikada neće dogoditi, počnu da to shvataju zdravo za gotovo.

Iako ima ljudi koji će pokušati da vas ubede da su takve stvari normalne za ozbiljnu vezu ili brak i da je svaka veza osuđena na prolazak strasti, pa i čestih svađa do kraja života, to nije tačno.

Postoje praktični načini za jačanje bilo koje veze i kako osigurati srećnu vezu ili brak.

U nastavku vam donosimo tri rituala koje parovi u srećnim vezama i brakovima svakodnevno ponavljaju.

Prema mišljenju stručnjaka, prirodno je da u braku ili ozbiljnoj vezi romansa, naklonost, poštovanje i komunikacija vremenom opadaju, ne zato što parovi prestaju da se vole, već zato što im je previše udobno zajedno. Međutim, vremenom će uzimanje ovoga zdravo za gotovo nekome početi smetati i postaće problem. Zato je važno da budete svesni šta radite i da imate plan da negujete sve pozitivno u vezi.

Da biste izbegli situaciju da jedno drugo uzimate zdravo za gotovo, pokušajte da u svoju svakodnevnu rutinu uvedete tri rituala srećnih parova:

Stvorite naviku pozdravljanja

Jedan od važnih trenutaka u svakodnevnom životu je način na koji se pozdravljate. Ako ste dosledni u svom srdačnom, iskrenom pozdravu, svaki trenutak kada se ponovo sretnete učiniće vas srećnim. Međutim, ako vremenom izgubite naviku pozdravljanja, osećaj uzbuđenja će nestati. Zato vratite pozdrave u svoju vezu i budite dosledni. Posle nekog vremena shvatićete da to ima pozitivan uticaj na vašu vezu i bićete uzbuđeni svaki put kada vidite partnera.

Svaki dan odvojite nekoliko minuta za neprekidnu komunikaciju

Samo dva minuta neometane, fokusirane komunikacije mogu biti bolje i važnije za vezu od nefokusirane cele nedelje zajedno. Zato svaki dan odvojite nekoliko minuta za smislen razgovor. Na primer, možete početi da se budite malo ranije da biste razgovarali sa svojim supružnikom/partnerom nekoliko minuta nakon doručka o danu koji je pred vama. Srce Toliko znače: moćne rečenice koje želimo da čujemo više od „volim te“.

Vežbajte ritual poštovanja svaki dan

Istina je da parovi često uzimaju jedni druge zdravo za gotovo. Počinju da to rade vrlo brzo. Desi se da prestanu da primećuju sve dobre stvari koje druga strana radi, a sa druge strane se sve više fokusiraju na male mane. Ako vam se čini da i sami idete u tom pravcu, pokušajte da u svoju dnevnu rutinu uključite ritual poštovanja.

Vežbajte zahvalnost – kada se ukaže prilika, zahvalite svom partneru za sve velike i/ili male stvari koje je učinio za vas tog dana.

Suprotno je, naravno. Posle nekog vremena bićete zapanjeni količinom lepih stvari koje radite jedno za drugo tokom dana. Kada to shvatite, takođe ćete postati mnogo tolerantniji prema neuspesima koje pravite.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.