Smanjite masnoću na stomaku uz pomoć ove vežbe

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Smanjite masnoću na stomaku uz pomoć ove vežbe

Veliki broj žena će reći da upravo imaju ovaj problem.

Trbušnjaci, brzo hodanje ili trčanje su samo neke od fizičkih aktivnosti koji će učiniti vaš stomak ravnijim. Ali ako niste ljubitelj ovih vežbi ili ukoliko ne možete iz određenih razloga da trčite i radite trbušnjake, postoji sjajna joga vežba koja će vam pomoći da se rešite ovog problema.

Svakako imajte na umu da ishrana u mnogome utiče na izgled i zdravlje našeg tela, te vam nijedna vežba neće učiniti čudo, ukoliko ne usvojite zdrave navike u vašu ishranu.

Kako biste uradili ovu vežbu, potrebno je da napravite čučanj, trudeći se da stopala budu skroz na podu. Nagnite se blago napred, a dlanove položite ispred sebe na pod. Kada osetite stabilnost, ruke ispružite ispred grudi i spojite dlanove u položaj molitve.

Dok udišete snažno gurajte dlan o dlan, a laktovima gurajte kolena u stranu. Dah zadržite nekoliko sekundi, sa pogledom u plafon. Dok izdišete, dlanovima idite napred ispružajući reke napred pri čemu kroz usta snažno ispustite vazduh. Ovaj snažan izdah će otkloniti napetost i opustiti nam mišiće.

Ova sjajna vežba pored toga što zateže mišiće stomaka, smanjiće stres, ali isto tako oslobodiće vas bolova u kičmi, a istovremeno će vam pomoći da je ojačate. Zglobovi kukova će vam takođe biti zahvalni ukoliko radite ovu vežbu. Vaš metabolizam će se ubrzati, a telo će postati fleksibilnije.

Ovaj položaj radite svaki dan, po nekoliko serija i ubrzo ćete osetiti njene dobrobiti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas