Probajte da napravite malo drugačije kuvano vino
- Datum: 20.11.2023
- Izvor: Gradske info / Foto: Pexels
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kuvano vino je svakako jedno od omiljenih zimskih pića. I dok obično kuvamo crno vino i aromatiziramo ga raznim dodacima, belo je pomalo zanemareno, i to bez razloga, jer ova svetlija varijanta ima manje kalorija i podjednako je ukusna.
Belo vino se odlično slaže sa narandžom, tako da je njegov glavni dodatak.
Naravno, neizbežni karanfilić daje onaj poseban, karakterističan miris, dok je kapljica konjaka pravo osveženje u ovoj varijanti.
Sastojci:
-1 litar belog vina;
-pola litra vode;
-tri pomorandže;
-šećer (količina po želji);
-kašika javorovog sirupa;
-cimet;
-6-8 karanfilića;
-konjak;
Priprema:
Iscedite sok od pomorandže i pomešajte ga sa vinom, pa dodajte sve ostale sastojke. Nakon što vino provri, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Ukrasite kriškom pomorandže.