Probajte da napravite malo drugačije kuvano vino

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako najlakše očistiti fleke od vina?

Kuvano vino je svakako jedno od omiljenih zimskih pića. I dok obično kuvamo crno vino i aromatiziramo ga raznim dodacima, belo je pomalo zanemareno, i to bez razloga, jer ova svetlija varijanta ima manje kalorija i podjednako je ukusna.

Belo vino se odlično slaže sa narandžom, tako da je njegov glavni dodatak.

Naravno, neizbežni karanfilić daje onaj poseban, karakterističan miris, dok je kapljica konjaka pravo osveženje u ovoj varijanti.

Sastojci:

-1 litar belog vina;

-pola litra vode;

-tri pomorandže;

-šećer (količina po želji);

-kašika javorovog sirupa;

-cimet;

-6-8 karanfilića;

-konjak;

Priprema:

Iscedite sok od pomorandže i pomešajte ga sa vinom, pa dodajte sve ostale sastojke. Nakon što vino provri, smanjite vatru i kuvajte još 15 minuta. Ukrasite kriškom pomorandže.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.