Pomfrit se može podgrejati. Evo kako
- Datum: 25.04.2024
- Izvor: Gradske info / Foto: Pixabay/ha11ok
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
I dok u hrani kao što je pica možemo da uživamo sledećeg dana, bez obzira da li je volimo hladnu ili je podgrejemo, „brzu hranu“ kao što je pomfrit dan kasnije većina ljudi odmah baca, pod pretpostavkom da se ne može zagrejati.
Ipak, stručnjak za hranu kaže da postoji jedan trik kojim možete da sačuvate ostatke prženog krompira, a da se krompir pri zagrevanju ne „natopi“.
To se dešava zato što je krompir pun vlage koja izlazi iz njega kada se ponovo zagreje, posebno u mikrotalasnoj pećnici gde su para i voda dodatno „zarobljene“.
Kuvari zato savetuju da ostatke pomfrita što pre ohladite, pokrijete labavim poklopcem i stavite u frižider.
Kada dođe vreme za zagrevanje, osušite krompire kuhinjskom krpom ili solju da uklonite višak vlage, da budu suvi pre nego što počnete da ih zagrevate. To je najbolje uraditi u ulju za fritezu ili na tiganju ili na jako zagrejanom tiganju sa malo ulja.
Samo ih redovno pomerajte da ne izgore.
Za zagrevanje pomfrita svakako treba izbegavati mikrotalasnu jer će krompir zadržati svu vlagu koje je cilj da se oslobodi.