5 zlatnih pravila ponašanja na doručku u hotelu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
5 zlatnih pravila ponašanja na doručku u hotelu

Na odmoru ste, sve je opušteno i lepo, ali ipak imajte na umu da niste u svojoj kući, već u hotelu.

Pravila i uputstva o dobrom i pristojnom ponašanju nikad dosta. Ovo su samo neka od pravila ponašanja kada odsedate u hotelu. Naime, kada ste već u hotelu i ujutru jedete, uz poštovanje ovih pravila, doručak će sigurno biti ukusniji. Nemojte biti od onih koji svima idu na živce i ne rade ništa od sledećeg.

Ne požurujte druge

Dakle, sišli ste na doručak i želite da jedete, recimo, tost. Krenete prema tosteru, ali neko je stavio tost ispred vas. Šta radiš? Da li se kulturno udaljavate? Ne, verovatno stojite iza te osobe i nestrpljivo čučite i gledate kada konačno stavite hleb unutra. Nemojte tako, tost se neće brže ispeći ako stojite i pritiskate, a ne treba vam neko ujutru ni dah za vratom.

Ne uzimajte hranu koju ne planirate da jedete

Da, to je švedski sto i možete jesti koliko želite. Ali ne morate biti najhalaviji u prostoriji i ona osoba koja samo grabi, ostavlja polovinu onoga što je uzeo nepojedeno na tanjiru, a na kraju voli onu krofnu i kroasan, koje verovatno neće ni pojesti. Ovo je primer prilično ružnog ponašanja koje vam nije potrebno jer su vas verovatno od malih nogu učili da nije pristojno ostavljati hranu na tanjiru.

Ne ostavljajte nered iza sebe

Niko ne kaže da ne možete ostaviti mrvice, ne morate sve uredno slagati na tanjir i prati sudove posle. Ali nije u redu da prosipate kafu, mažete džem po stolnjaku zato što znate da sve to nekoskupi i očisti. Nemojte baš jesti kao poslednji divljak, već budite ljubazni i civilizovani i radite ono što radite i kod kuće.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.