Ovo voće možemo da jedemo na prazan stomak

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vrsta voća koje je najbolje jesti ujutru ako želite da smršate

Od detinjstva su nam govorili da jedemo voće i povrće za zdravlje organizma, a posebnu korist od njih možemo dobiti ako ih jedemo na prazan stomak.

Da li ste znali da voće koje jedemo na prazan stomak, prvo ujutru, može biti posebno korisno?

Ako ste umorni od iste stare rutine tokom doručka, možete je malo promeniti jedući neko voće koje će vas učiniti zdravijim. Evo nekoliko voća koje bi, ako su uključene u vašu jutarnju rutinu na prazan stomak, mogle biti upravo ono što vam je potrebno da biste bili zdraviji i puni energije.

Jabuke

Postoji razlog zašto kažu ‘jedna jabuka dnevno – doktor van kuće’. Pune pektina, jabuke su digestivni dinamo. Pomažu kod varenja, kontrolišu glad i dodaju bonus antioksidansima kao što je kvercetin, podstičući funkciju mozga i opšte zdravlje. Bilo da ih volite narezane na kockice ili kao hrskavu užinu, jabuke su vaš pouzdan jutarnji pomoćnik.

Kivi

Mali, ali moćan kivi, pun je vitamina, minerala i enzima. Ovo dlakavo voće čini čuda za vaš imunitet, zdravlje kože i varenje. Kivi može poboljšati vaš imunitet i zdravlje kože. Takođe sadrži aktinidin, enzim koji pomaže u varenju. Kivi je izuzetno bogat hranljivim materijama koje pomažu u jačanju imuniteta, daju vam blistavu kožu i dobro varenje. banane Ogulite, jedite, ponovite – mantra ljubitelja banana. Pored svoje prirodne slatkoće, banane su bogat izvor kalijuma, koji je neophodan za balansiranje elektrolita i podržavanje funkcije mišića. Voće sadrži puno ugljenih hidrata i prirodnih šećera. Takođe je bogat kalijumom, što je dobro za vaše srce. Lako svarljive, banane su brza i praktična jutarnja užina, obezbeđujući da započnete dan na notama pune kalijuma.

Kruške

Tražite voće koje vas čini sitim i zadovoljnim? Kruške su vaše pravo rešenje. Kruške su bogate vitaminima C i K, kao i kalijumom i bakrom. Štaviše, plod kruške je koristan za naše zdravlje, posebno za bubrege, creva i srce. Kruške stimulišu varenje i pružaju dugotrajan osećaj sitosti. Uključite ih u svoju jutarnju rutinu i bićete spremni da osvojite dan.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas