Ove namirnice mogu da vam budu zamena za grickalice!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Ove namirnice mogu da vam budu zamena za grickalice!

Kada udari glad usred noći, čokoladni kolačić ili kesica čipsa mogu privući čak i najdisciplinovanije i najposvećenije.

To je verovatno zato što su grickalice poput ovih obično ultra-obrađene, što znači da su dizajnirane da budu zgodne i izuzetno ukusne, sa savršenom kombinacijom masti, šećera i soli.

Ova hrana je prilično neodoljiva. Ali u prodavnici ima minimalno obrađenih, zdravih grickalica ako znate šta da tražite.

Pločice sa voćem i orasima

Proteinske pločice imaju tendenciju da budu ultra-obrađene, iako sigurno mogu imati svoje mesto u uravnoteženoj ishrani ako se jedu umereno. Grickalice napravljene samo od sušenog voća i orašastih plodova su dobra minimalna obrađena opcija. Orašasti plodovi su dobar izvor biljnih proteina i sadrže masti koje su zdrave za srce.

Humus ili salata od povrća

Još jedna zdrava opcija za užinu je humus u kombinaciji sa seckanim povrćem, poput štapića šargarepe. Humus sadrži slanutak, izvor vlakana i proteina, i maslinovo ulje koje sadrži zdrave masti. I uvek gledatajte etiketu jer neki proizvodi sadrže manje aditiva od drugih.

Kolači od putera i galeta od pirinča

Uzmite teglu putera od kikirikija, badema ili indijskog oraha, sa što manje sastojaka i namažete je na galetu od pirinča.

Kokice

Kokice su bogate vlaknima i smatraju se celim zrnom, što je povezano sa smanjenim rizikom od dijabetesa i kardiovaskularnih bolesti.

Sveže voće

Iako može zvučati očigledno, sveže voće kao što su bobice, pomorandže i jabuke lako je brati i jesti u pokretu. Ne možete naći manje obrađenu užinu od toga.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.