Koncert „Blues in the Park“ u Sinagogi oduševio Subotičane

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Koncert „Blues in the Park“ u Sinagogi oduševio Subotičane

U okviru proslave Dana grada u parku subotičke Sinagoge u sredu je nastupio „Bojana Stamenov Bend“ i Subotičanima poklonio sjajan koncert „Blues in the Park”.

Novopečena Subotičanka, srpska Areta Frenklin, Bojana Stamenov okupila je bend koji neguje autentični soul-bluz zvuk, a uz nju tu su Gabor Bunford – saksofon, Dušan Milivojević – gitara, Armand Mesaroš – bas i Goran Evetović – bubnjevi.

– Ovo je bio prvi nastup benda u gradu u kom je nastao a pred Subotičanima smo izveli soul i bluz hitove, numere Arete Frenklin, Ete Džejms, Tine Tarner… Publici smo predstavili i ono na čemu radimo, album koji pripremamo a koji će takođe biti u ovom duhu – kaže Bojana Stamenov.

Po rečima saksofoniste Gabora Bunforda, koncert u Sinagogi je bio velika želja benda da sugrađanima pokloni jedan kvalitetan koncet.

– Fondacija” Subotička Sinagoga” nam je izašla u susret i omogućila da održimo koncert u ovom predivnom ambijentu. Prošle godine je bio prvi koncert,takođe je bilo jako lepo a sada smo pripremili jedan dinamičan program – dodaje Bunford.

Koncert povodom Dana grada je deo aktivnosti Fondacije “Subotička Sinagoga”, koja je podržala ideju sjajnih umetnika i sugrađanima pružila užitak za pamćenje.

– Velika mi je čast što je Gabor Bunford prihvatio naš poziv i predložio da sa Bojanom Stamenov i bendom, koji su pre dve godine osnovali, održe koncert za pamćenje. Fondacija “Subotička Sinagoga” po drugi put učestvuje u proslavi povodom Dana grada Subotice i srećni smo što smo ove godine okupili veliki broj posetilaca i što smo svi uživali u sjajnom koncertu. Zahvaljujem se i sponzorima koji su omogućili da se ovaj projekat realizuje – ističe Hajnalka Ileš, koordinatorka Fondacije “Subotička Sinagoga”.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas