Kako da pripremite najukusniju ovsenu kašu?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da pripremite najukusniju ovsenu kašu?

Uštedite vreme i pripremite ovsenu kašu prethodne noći. Ako ste među onima koji dan započinju činijom ukusne ovsene kaše, pripremljene uveče, pripazite na nekoliko uobičajenih grešaka. Iako je pravljenje ovsene kaše lako i brzo, morate imati na umu nekoliko saveta kako biste bili sigurni da su vaše ovsene pahuljice uvek savršeno kremaste i ukusne.

Ne brinete o pravom odnosu tečnosti i ovsenih pahuljica

Smanjenje odnosa tečnosti i zobi je jedan od glavnih ključeva uspeha kada je u pitanju pravljenje ovsene kaše preko noći. Pošto ostavite zob satima da omekša u tečnosti preko noći – obično neka vrsta mleka – da se raspadne i postane poput kaše, ako koristite premalo tečnosti, zob neće dovoljno omekšati i nećete dobiti željenu kremu. doslednost. Umesto toga, dobićete nešto poput cementa. S druge strane, ako koristite previše tečnosti, završićete sa supom. Pridržavajte se ovog saveta i pridržavajte se odnosa tečnosti i ovsa 2:1 da biste pripremili ovsenu kašu preko noći kako biste postigli najbolju konzistenciju.

Ne dodajete soli

Koliko ovas „voli“ javorov sirup i smeđi šećer, ona voli (i treba) i so. Kao i svaka druga hrana, zob treba pravilno začiniti. Inače će imati neukusan ukus, poput kartona. Dakle, u mešavinu tečnosti i ovsa umešajte prstohvat soli i vaša ovsena kaša će biti mnogo ukusnija.

Pripremate instant ovsne pahuljice prethodne noći

Ostavite instant ovas za drugu priliku. Za pripremu ovsa preko noći koristite samo klasične cele ovsene pahuljice. Velike, ovsene pahuljice su najbolji izbor kada se ovsena kaša sprema preko noći. Oni će vam dati kremastu i glatku teksturu koju svi želimo da postignemo.

Stavljate orašaste plodove i voće odjednom

Možda će vam biti primamljivo da pomešate orahe i voće u zob pre spavanja da biste olakšali jutro, ali pokušajte da se uzdržite. Baš kao i zob, sve što dodate u tečnost će se natopiti i omekšati, tako da ćete dobiti gnjecave orahe i pasirano voće. Zato ostavite mešavine poput orašastih plodova, semenki, svežeg voća, granole i kokosovih pahuljica za jutro. S druge strane, čia semenke i sušeno voće se mogu dodavati noću jer je čia semenkama potrebno vreme da upiju tečnost.

Zaboravili ste da promešate kašu

Već ste sinoć umešali zob u tečnost, tako da ne morate ponovo da je mešate ujutru, zar ne? U tom slučaju, dno ovsene kaše može biti prilično kašasto, dok bi vrh ovsene kaše mogao ostati tvrd. Svi želimo da izbegnemo razlike u teksturi, pa dobro promešajte ovsene pahuljice pre spavanja i pre jela. Mešanjem se oslobađa dodatni skrob da bi vaša ovsena kaša dobila finu, kremastu teksturu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.