Gde treba držati čokoladu? U frižideru ili u ormanu?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Gde treba držati čokoladu? U frižideru ili u ormanu?

Stručnjaci su istraživali navike ljudi u odlaganju čokolade, pokazalo se da mnogi nisu sigurni koji je najbolji način čuvanja čokolade.

Večita dilema je da li treba čuvati čokoladu u frižideru ili ormaru?

Nakon 18.000 pretraga o načinu čuvanja čokolade, mnogi i dalje veruju da treba čuvati u frižideru, dok drugi smatraju da treba da se drži na sobnoj temperaturi.

Kako bi jednom zauvek okončali ovu dilemu, stručnjaci su napravili analizu i utvrdili su da većina ljudi, smatra da je ispravan način za pohranu čokolade, frižider.

Evo da vam objasnimo je ko je u pravu.

Iako mnogi misle da čokoladu treba držati na niskim temperaturama, to nije tačno!

Najbolje mesto za čuvanje čokolade je hladno i suvo mesto poput ostava ili ormara na sobnoj temperaturi (između 18 i 20 stepeni Celzijusa).

Čuvanje čokolade na hladnim mestima kao što je frižider može da promeni boju čokolade i da izazove problem sa šećerom, koji se dešava kada se čokolada pokvasi pa ona onda poprima belu boju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.