Volite tuširanje vrelom vodom? Ovu naviku bi trebalo drastično smanjiti i promeniti

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Volite tuširanje vrelom vodom? Ovu naviku bi trebalo drastično smanjiti i promeniti

Vruć tuš posebno je prijatan tokom hladnih zimskih dana. Štaviše, topla kupka biće jedini način da se telo zagreje, ali i željena doza opuštanja. Međutim, ovu naviku bi trebalo drastično smanjiti i promeniti, smatra vaskularni hirurg. Evo i zbog čega.

Doktor Mahiar Madahali, koji svoje pratioce na TikToku edukuje o raznim zdravstvenim problemima kroz svoje video snimke, objavio je jedan video sa više od 10.000 pregleda u kojem objašnjava da prevruća voda zapravo loše utiče na naše zdravlje.

Četiri posledice korišćenja tople vode

– Postoje četiri posledice koje nastaju nakon upotrebe preterano tople vode – rekao je dr Madahali.

Vrela voda dovodi do suvoće kože

– Na površini kože nalaze se prirodna ulja koja je održavaju vlažnom. Vruća voda može da ih potpuno spere, pa može doći do suvoće – rekao je on.

Tuširanje ili kupanje u toploj vodi takođe može da proširi krvne sudove i tako poveća crvenilo i iritaciju kože.

Prevruća voda oštećujavesti i do nesvestice

– Ako se predugo tuširate toplom vodom, to može da dovede do naglog pada krvnog pritiska, a potom i do nesvestice – upozorio je ovaj vaskularni hirurg.

Vrela vod narušava imuni sistem

Ovaj hirurg je takođe upozorio da prekomerna upotreba tople vode dovodi do mogućeg narušavanja imunog sistema. Iako topla voda sama po sebi nije loša za naš sistem, ključno je da je koristimo odgovorno kako bismo izbegli opekotine, dehidraciju i preterani stres za telo.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.