Srbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić Ćele

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Srbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić Ćele

Reprezentacija Srbije pobednik je 29. Memorijalnog turnira „Stevan Ćele Vilotić“, koji je održan u Subotici od 06. do 12. septembra u organizaciji FSS a uz tehničku podršku Sportskog saveza grada Subotice. Naši reprezentativci su osvojili pobedničk pehar uprkos porazu od 1:0 od Francuske u meču poslednjeg kola.

Reprezentativci Srbije mogu da žale za svojim prilikama, a po prikazanoj igri obe reprezentacije, možda bi nerešen rezultat bio najrealniji.

Šansu na početku meča imao je Milošević, a potom i Šljivić. Usledio je period igre u kojoj je Francuska imala terensku inicijativu, ali su opasniji po gol bili naši reprezentativci. Igrao se 30. minut, kada je lopta posle kornera Srbije stigla do Vukičevića koji pogađa spoljnu stranu mreže. Šljivić je novu priliku imao u 33. minutu da bi par minuta kasnije slobodan udarac sjajno izveo kapiten Aleksandar Stanković, nakon čega je lopta otišla tik iznad prečke. Francuska je prvi put ozbiljnije zapretila u 34. minutu, kada je pokušao Bentoumi, a onda je dobro pripretio i Tel. Najbolju šansu u prvom poluvremenu imao je Desire Doue, ali njegov pokušaj blokira Vukičević.

Nastavila je Srbija sa dobrom igrom i u nastavku utakmice, šanse su imali Mijatović i Milošević. Francuska je uspela da se odbrani i svi više su počeli da prete. Nakon sat vremena igre na trenutak je sam ostao Emanuel Biumla koji koristi tu priliku i donosi svojoj reprezentaciji prednost, 0:1. Finiš meča protekao je u inicijativi Srbije, koji su želeli da Memorijal završe bez poraza. Opasno je moglo biti pred golom Francuske posle kombinacije Nedeljkovića i Miloševića, dok je u drugom minutu sudijske nadoknade Francuska propustila da iz slobodnog udarca uradi nešto više. Odmah potom je sevnula kontra Srbije, Mijatović je ubacio loptu sa desne strane, ispred Mirčetića koji nije bio dovoljno precizan.

U drugoj utakmici trećeg dana koja je odigrana na Akademiji TSC, Crna Gora je došla do ubedljive pobede nad reprezentacijom Mađarske od 4:0.
Nakon šest odigranih utakmica konačnog pobednika odlučivala je gol razlika. Pošto su tri reprezentacije sakupile isti broj bodova, ostvarile po dve pobede, redosled je odlučen na osnovu gol razlike između te tri ekipe. Najbolaj je bila Srbija, drugo mesto pripalo je Crnoj Gori, trećeplasirana je bila Francuska dok je poslednje mesto bez osvojenog boda zauzela reprezentacija Mađarske.

Po okončanju poslednjeg meča proglašeni su i najbolji pojedinci. Najbolji golman je Luka Lijeskić iz Srbije, plaketu mu je uručio Pavle Simić ispred FSS. Na najboljeg igrača proglašen je kapiten Srbije, Aleksandar Stankov, trofej mu je predao Milan Mijailović, najtalentovaniji igrač turnira iz reprezentacije Srbije je Kosta Nedeljković kome je trofej predala Svetlana Vučić Vilotić. Prvi strelac turnira je Stefan Golubović iz Crne Gore, plaketu mu je uručio Slobodan Kustudić, trener FK Bačka 1901. Plaketa za ferplej „Ivica Kajdiči“ pripala je Srbiji, koja je imala najmanje žutih kartona, uručio ju je Rade Rudić, fudbalski radnik iz Subotice, a za najboljeg trenera priznanje je Svetlana Vučić Vilotić ćerka pokojnog čika Ćeleta uručila Radovanu Krivokapiću selektoru Srbije. Predstavnicima reprezentacija trofeje za četvrto, treće, drugo i prvo mesto uručivali su Dejan Vuković, generalni sekretar Sportskog saveza Subotice, Svetlana Vučić Vilotić, ćerka Stevana Vilotića, i Nataša Aleksić, članica Gradskog veća Subotice zadužena za sport i omladinu.

Srbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić ĆeleSrbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić ĆeleSrbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić ĆeleSrbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić ĆeleSrbija osvojila 29. Memorijalni turnir Stevan Vilotić Ćele
Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.