Sagorevanje masti na stomaku nije nimalo lako! Možda pravite ove greške i ne možete da skinete salo sa stomaka!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Sagorevanje masti na stomaku nije nimalo lako! Možda pravite ove greške i ne možete da skinete salo sa stomaka!

Višak sala na stomaku je problem koji muči veliki broj ljudi, a iako se sa ovim problemom bore oba pola, zanimljivo je da su mu skloniji muškarci.

Naime, kod žena se masnoća najčešće nakuplja na bokovima, dok se kod muškaraca gotovo uvek nakuplja na stomaku.

Važno je naglasiti da su masne naslage na stomaku opasnije od onih na drugim delovima tela jer povećavaju rizik od srčanih tegoba.

Sagorevanje masti na stomaku nije nimalo lako, posebno kako starimo, a greške koje često pravimo dok pokušavamo da smršamo su sledeće:

Gladovanje

Gladovanje je najčešća greška ljudi koji žele da izgube težinu. To dovodi do nedostatka hranljivih materija i slabosti, a može biti i razlog za nakupljanje opasne visceralne masti. Naime, telo skladišti masti kada ne dobije dovoljno hranljivih materija. Idealno bi bilo jesti na vreme u odgovarajućim količinama.

Nedovoljan unos vode

Dovoljan unos vode tokom dana veoma je važan za gubitak težine. Ako ne pijete dovoljno vode, možda ćete jesti više nego obično, a dodatne kalorije bi se mogle nagomilati u vašem stomaku. Pijenje dovoljno vode i drugih tečnosti tokom dana može vam pomoći da ograničite dnevni unos kalorija.

Loše životne navike

Pušenje, prekomerno konzumiranje alkohola i loše navike spavanja takođe utiču na stvaranje masnih naslaga na stomaku. Neprijatelj ravnog stomaka je stres, koji može uništiti naše napore da izgubimo težinu. Dok sedite na poslu, obratite pažnju na svoje držanje, jer pogrbljeno držanje može dovesti do nakupljanja sala na stomaku. Za efikasan i jednostavan gubitak težine, nije dovoljno vežbati samo jednom dnevno, morate ostati aktivni tokom dana.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.