Pomozimo Jasmini da stane na svoje noge, bez bola

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pomozimo Jasmini da stane na svoje noge, bez bola

Svi koji znaju našu sugrađanku Jasminu Krušedolac (44) sa Palića, znaju koliko ima veliko srce, uvek lepu reč i pruženu ruku za druge. Sada je njoj potrebna naša pomoć da pobedi bolest i stane na svoje noge, bez bola, a zato joj je neophodno više od 11 miliona dinara.

Jasminini zdravstveni problemi počeli su oktobra 2022. godine pojavom bolova u lumbalno-sakralnom delu kičme, a intenzitet bola se vremenom sve više povećavao i širio i na donje ekstremitete. Dijagnostički nalaz magnetne rezonance pokazao je prolaps diska na četvrtom i petom pršljenu, posle čega je urađena operacija endoskopske mikrodiscektomije sa radiofrekventnom anuloplastikom. Bol, nažalost, nije prestao.

Ustanovljene su joj dijagnoze: G96.191 Perineuralne ciste (Perineural cyst); G55.1 Pritisak na korenove i spletove živaca kod međupršljenskog diska (Compressio radicum et plexuum nervorum ad discum intervertebralem); M51.1 Ispadanje [prolaps] slabinskog i drugih međupršljenskih diskusa sa oboljenjem korena živca [radikulopatijom] (Prolapsus disci intervertebralis lumbalis et disci interverterbralis aliorum cum radiculopathia).

– Imala je jednu hitnu operaciju diska u Beogradu, a potom i jednu u Nemačkoj. Po preporuci neurohirurga, neurologa i fizijatra, pokušala je sa fizikalnim terapijama, vežbama i lekovima, probala sve terapije bola, sve to u više različitih ustanova, ali stanje se sve više pogoršavalo i bolovi su bili sve jači – kaže Jasminina porodica. – Posle osam meseci bezuspešnog lečenja, odlučila se da pomoć potraži u klinikama u inostranstvu gde su joj posle pregledanja medicinske dokumentacije predložili lečenje hirurškim putem. Neophodne su joj dve operacije, a da bi uopšte ušla u proceduru, do kraja septembra treba da ima oko 100 hiljada evra.

Uprkos, velikom bolu sa kojim ustaje i leže svakog dana, Jasmina je izuzetno hrabra, veliki borac i odlučna da nastavi da živi normalnim životom bez bola kao i pre.

– Već duže vreme je na bolovanju. Jedva se kreće, ne oseća noge i taj donji deo leđa, pije veliku količinu lekova kako bi joj se bar malo bolovi smanjili. Mi smo uz nju, ne damo joj da poklekne, ali smo svesni kroz šta prolazi i koliko je jedan dan sa bolom dugačak, a ne godina. Nadamo se da će se, uz pomoć dobrih ljudi, skupiti sredstva za operaciju u inostranstvu, specijalističke i dijagnostičke preglede, laboratorijske analize, za lekove i suplemente. Da će to dati rezultate i da će ona ozdraviti – dodaje porodica.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas