Novi tajni sastojak za lepe i zdrave orhideje

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Novi tajni sastojak za lepe i zdrave orhideje

Prelepe orhideje su cvet koji uz pravilnu negu i negu vraća deset puta više lepote. I taman kada pomislimo da smo naučili sve trikove za njihovu dohranu, pojavljuje se još jedan.

Vaš novi tajni sastojak za lepe i zdrave orhideje takođe se uklapa u predstojeću uskršnju sezonu, a to su ljuske jajeta.

Naime, ljuske jajeta su bogate kalcijumom i kalijumom, koji će ojačati ćelijske zidove vaših orhideja i tako ih očvrsnuti i učiniti otpornijim na štetne i nepovoljne spoljašnje uticaje, ali i zaštititi ih od truljenja korena.

Takođe, akumuliraće se manje soli, a cvetovi vaših orhideja će biti još luksuzniji i otporniji i trajaće duže.

Ovo prirodno đubrivo priprema se vrlo jednostavno, najvažnije je dobro osušiti ljuske, jedan dan na suncu će im biti dovoljan.

Samo izgnječite suvu ljusku u malteru ili stavite u kesu i tucite batom za meso dok ne dobijete fini prah.

Jednostavan dodatak:

Možete ih samleti i rukama (u rukavicama) i staviti u blender i pretvoriti u prah.

Ovako pripremljen prah možete pomešati jednom do dva puta mesečno sa vodom kojom zalivate svoj cvet, jak je pa je dovoljna jedna kašičica. Osim praha, od ljuske jajeta možete napraviti i posebnu vodu za zalivanje vaše biljke.

U litru vode kuvajte ljuske od nekoliko jaja oko pola sata, pa tu vodu dodajte u vodu kojom inače zalivate orhideje otprilike jednom do dva puta mesečno, biće dovoljno oko dve supene kašike.

Voda od pirinča, voda od kore banane, zeleni čaj, cimet, sve su to namirnice koje će doprineti da se istakne prirodni sjaj orhideja i učini da vaša kućna cvetna oaza izgleda jednostavno magično.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.