Nikada ne radite ovih osam stvari u kafiću

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Nikada ne radite ovih osam stvari u kafiću

Jedna konobarica, koja se ovim poslom bavi više od deset godina, iznela je niz stvari koje, kaže, ne treba raditi u kafiću.

Nepristojni ste dok pokušavate da privučete pažnju konobara

Definitivno najčešća uvreda je mahanje parama konobaru, izvikivanje njegovog imena ili pokušaj da mu na bilo koji drugi način privuče pažnju dok on radi nešto drugo. Dovoljno je da neko vreme budete za šankom bez pića u rukama da konobar primeti da vam je potrebno. A ako i dalje mislite da vas konobar nije primetio, sasvim je dovoljan kontakt očima i klimanje glavom, savetuje ovaj konobar.

Ideš u bar kada ne znaš šta da naručiš

Ako je u kafiću gužva i morate da sačekate da naručite piće, iskoristite to vreme da odlučite šta želite da popijete. Ne gubite vreme govoreći konobaru „ne znam“ ili se okrećite prijateljima i pitajte ih šta žele. Konobari nemaju vremena za to.

Traženje muzičkih želja

Ako kafić nema džuboks, niko nije zainteresovan da sluša vašu muziku. Ne tražite od konobara da promeni muziku, pusti pesmu ili smanji jačinu zvuka. Vaš konobar ili konobarica nije DJ.

Menjate specijalne koktele u ponudi

Ako želite da napravite svoj koktel, možete to učiniti kod kuće. U 90 odsto slučajeva modifikovani kokteli nemaju dobar ukus i vraćaju se. Jednostavno naručite piće koje ima sastojke za koje znate da rade za vas.

Očekujete da će konobar zapamtiti šta ste naručili

Možda će se neki setiti i to treba ceniti, ali uvek je bolje da sami naručite ono što želite.

Gubite vreme pitajući šta imaju da ponude

Da li zaista želite da vam konobar izrecituje ceo jelovnik? To je kafić, mora da imaju veliki izbor. S druge strane, u redu je da pitate koje pivo imaju ili kakav džin, jer na taj način omogućavate konobaru da vam donese ono što zaista volite da popijete.

Zauzimate više prostora nego što vam je potrebno

Budite pažljivi prema drugim ljudima u kafiću. Ne uzimajte više stolica nego što vam je potrebno, a ni smeće ne ostavljajte iza sebe.

Zaboravljate da ostavite bakšiš

Konobari vole komplimente, ali komplimenti ne zarađuju za život. Zapamtite da i oni rade za novac, i ako mislite da vam je konobar napravio zaista fantastično piće, ne zaboravite da mu date dobru napojnicu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.