Plaketa za najplemenitiji čin u 2023. godini otišao u ruke konobarima: Humani momci pronašli način da pomognu u lečenju oboleloj deci širom Srbije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Plaketa za najplemenitiji čin u 2023. godini otišao u ruke konobarima: Humani momci pronašli način da pomognu u lečenju oboleloj deci širom Srbije

Dvojica momaka iz Niša koji rade u ugostiteljstvu kao konobari, a odlučili su se na human gest kako bi pomogli mnogobrojnoj oboleloj deci u njihovom lečenju širom naše zemlje. Naime, Marijan Vasić i i Vladimir Stojković već godinu dana unazad bakšiš koji dobijaju u kafani kojoj rade uplaćuju u ove svrhe.

Ovi humanitarci nesebično odvajaju pošteno zarađen novac pa su s toga u aprilu ove godine odlikovani u Skupštini grada Beograda gde je obojici dodeljena plaketa za najplemenitiji čin u prethodnoj 2023. godini.

Oni su do sada izvršili nekoliko uplata, a skoro su pomogli još jednoj porodici iz Lajkovca.

“Osmeh i sreća na licima ove dece nema cenu, a njihova majka je bila srećna što je mogla da kupi hranu za mališane parama koje smo uplatili.”- naveo je Vasić u svojoj objavi na Fejsbuku.

Oni sada prikupljaju i sredstva za pomoć Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Nišu, za nabavku “CTG” stolice. Zahvaljujući njima, kao i donaciji još jedne firme, stolica će uskoro biti nabavljena, napisali su korisnici Fejsbuk stranice “Zanimljivo”.

Jedna čitateljna na ovoj platformi napisala je:

“Bravo momci, kapa do poda, za ponos roditeljima i celoj Srbiji!”

Ovo je samo jedan u nizu pozitivinh komentara koji su se ređali između pohvala ovim momcima, a jedan korisnik Fejsbuka čak se zainteresovao i koji kafić je u pitanju, kako bi baš na tom mestu u Nišu njima ostavljao bakšiš.

Ovaj sjajan čin ljudskosti mogao bi biti motivacija drugima, ukoliko su u mogućnosti, da sredstva izdvoje upravo u ove svrhe i pomognu nekome kome je to neophodno.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.