Napravite sami piling za usne od šećera i vanile

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Napravite sami piling za usne od šećera i vanile

Ovaj piling je odličnog ukusa i miriše baš kao šećerni kolačić.

Piling će nahraniti vaše usne i neće uticati na zdrav način života. Kako napraviti piling za usne poput šećernih kolačića?

Prvi sastojak ovog recepta za piling za usne je kokosovo ulje. Kokosovo ulje ima mnoge prednosti za kožu i kosu, a takođe je i zdrav dodatak vašoj ishrani. U ovom pilingu za usne obezbeđuje vlagu, antioksidante i pomaže da se proizvod zgusne. Ulje slatkog badema je tečno bazno ulje jer pomaže da se sve izgladi. Možete izabrati drugo tečno ulje po svom ukusu, ali orašasti miris slatkih badema zaista postiže ukus šećernih kolačića.

Masne kiseline i vitamini A i E čine ulje slatkog badema savršenim izborom za negu usana. Kao i bazno ulje, sirovi med pomaže u dodavanju vlage usnama. Takođe ima lekovita svojstva za popravku i podmlađivanje oštećenih usana. Toliko je moćan da se prirodni antibakterijski sirovi med koristi čak i za ubrzavanje zarastanja rana i opekotina.

Sirovi med je takođe emulgator, koji pomaže u vezivanju sastojaka.

Recept za piling usana

Sastojci:

-1 kašika šećera;

-½ kašičice kokosovog ulja;

-¼ kašičice ulja slatkog badema;

-½ kašičice ekstrakta vanile, poželjno napravljenog od glicerina;

-1/8 kašičice sirovog meda.

Postupak pripreme:

U maloj staklenoj posudi pomešajte sve sastojke kašikom ili gumenom lopaticom dok se dobro ne sjedine i budu kremaste. Ako je potrebno, prenesite balzam za usne u staklenu teglu od 1,5 grama.

Savet

Prstom uklonite malu količinu pilinga za usne i nežno ga utrljajte na usne, a zatim isperite pamučnom krpom natopljenom toplom vodom. Obavezno se nagnite preko umivaonika kada ga ispirete. Ekstrakt vanile daje ovom receptu za piling usana pravi miris i ukus šećernih kolačića. Najbolje je koristiti ekstrakt vanile na bazi glicerina. Ali ako vam je dostupan samo ekstrakt vanile na bazi alkohola, možete ga koristiti jer u ostalim sastojcima ima dovoljno vlage. Glicerin deluje kao hidratantna krema za usne, dok alkohol suši. Glicerin umiruje kožu i usne pa je odličan za negu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas