Momirović: Promet parizera porastao i za 1.000 odsto, skočio promet jogurta, soka od jabuke…

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Momirović: Promet parizera porastao i za 1.000 odsto, skočio promet jogurta, soka od jabuke…

Mesec dana posle početka akcije „Bolja cena“ možemo reći da su njeni efekti bolji nego što smo očekivali, izjavio je danas ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović i naveo da je promet nekih proizvoda čija je cena snižena u ovoj akciji porastao i za 1.000 odsto.

„Nećete se iznenaditi o kom proizvodu je reč. Reč je o parizeru ali je skočio i promet za jogurt, sok od jabuke za 800 odsto, što pokazuje koliko ljudima znači pojeftinjenje ovih proizvoda“, rekao je on gostujući u Jutarnjem dnevniku RTS-a i podsetio da se na listi proizvoda u ovoj akciji nalazi 36 artikala.

Momirović je najavio da se razmišlja o proširenju akcije u narednom periodu a odgovarajući na pitanje koje bi robe mogle pojeftiniti rekao je da se to pre svega odnosi na one proizvode koji su značajni za pripremanje slava, ne precizirajući o kojim se tačno artiklima radi.

„Omogućili smo ljudima da kupuju po nižim cenama, nastavićemo sa ovoj akcijom koja doprinosi očuvanju standarda građana. Očekujemo da inflacija nastavi da pada, posle martovskog vrha, kada je bila veća od 16 odsto, smanjivala se a očekujemo da u oktobru bude i jednocifrena“, rekao je on.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.