Vučević doputovao u Trst, učestvuje na forumu, sastaje se sa Tajanijem

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Vučević doputovao u Trst, učestvuje na forumu, sastaje se sa Tajanijem

Premijer Miloš Vučević doputovao je u Trst gde će se sastati sa potpredsednikom Saveta ministara i ministrom spoljnih poslova Italije Antoniom Tajanijem i učestvovati na Poslovnom forumu Italija – Srbija „Zelena tranzicija: nove prilike za bilateralnu saradnju“.

Vučević će se obratiti učesnicima u uvodnom delu, a tokom foruma planirano je potpisivanje više bilateralnih međudržavnih ugovora i sporazuma.

Pored premijera Vučevića, na skupu će, kako je najavljeno, učestvovati i potpredsednica Vlade Srbije i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović, ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Aleksandar Martinović, ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović, ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež.

U fokusu poslovnog foruma srpskih i italijanskih privrednika koji se održava u Trstu biće zelena tranzicija, informaciono komunikacione tehnologije, veštačka inteligencija i biotehnologije, pored tradicionalnih sektora saradnje.

Poslovni forum srpskih i italijanskih privrednika, drugi za godinu dana, okupiće više od 200 kompanija, a učestvovaće i visoki politički zvaničnici, što je veoma značajno jer su mnogi projekti deo velikog vladinog državnog plana i finansiraju se iz javnih izvora, poput onih o infrastrukturi, zelenoj tranziciji, održivosti.

Prema podacima iz Privredne komore Srbije, u našoj zemlji radi 1.300 italijanskih kompanija koje zapošljavaju oko 30.000 radnika.

Italija je jedan od većih trgovinskih partnera, sa kojim je Srbija dostigla razmenu robe i usluga od oko pet milijardi evra.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.