Kako ukloniti masne fleke sa kuhinjskih krpa?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Nekoliko saveta za pranje krpa koje će sačuvati tkaninu, ali i vaše zdravlje

Kako uništiti sve bakterije i nečistoće na njima i vratiti im belinu?

S’ obzirom na to koliko se često i lako prljaju, nije ni čudo što kuhinjske krpe polako gube bitku sa papirnim ubrusima.

To, međutim, ne mora da bude tako, jer postoje vrlo jednostavni načini da se rešite prljavštine i masnih fleka i da vaše krpe ponovo budu bele!

U pitanju su trikovi koje su koristile naše bake i koji će bez sumnje pomoći onda kada pranje u veš-mašini ne daje rezultate.

Soda bikarbona

Stari dobri sastojak za — od lepote preko zdravlja do održavanja higijene domaćinstva, efikasan je i u čišćenju krpa. Dovoljno je da poprskate fleke sa po jednom kašikom sode bikarbone, prelijete vodom, malo protrljate i ostavite da odstoji preko noći.

Ako imate vremena i živaca, prokuvajte krpe u ovom rastvoru, a ako ne, samo ih ubacite u veš-mašinu.

Pranje u soli

U jednom dubljem lavoru pomešajte pet kašika soli i pet litara vode, dobro promešajte i ubacite krpe. Ostavite da odstoje preko noći, pa ih izvadite, procedite i operite na uobičajen način, na ruke ili u veš-mašini. Iznenadićete se rezultatom!

Pranje sirćem

Najpre operite krpe kao što inače činite, pa sipajte u jedan lavor vodu i sirće. Vode treba da bude oko duplo više nego sirćeta.

Ostavite da odstoji 15 minuta, pa dobro istrljajte fleku i ponovo operite na uobičajen način.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.