Harčenko: Srbija dostojanstveno izdržala neravnopravnu borbu tokom NATO agresije

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Harčenko: Srbija dostojanstveno izdržala neravnopravnu borbu tokom NATO agresije

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da su Srbi dostojanstveno izdržali neravnopravnu borbu tokom NATO agresije 1999. godine, ocenivši da uništavanje ekonomske, industrijske i civilne infrastrukture nije bilo motivisano bilo kakvim vojnim ciljevima, već da je to učinjeno da bi se uništila i potčinila zemlja i ponizio narod.

„I sami Srbi ističu da je glavna šteta koju je NATO hteo da nanese politička i moralna. Ali nije išlo – Srbi su dostojanstveno izdržali neravnopravnu borbu“, rekao je Bocan-Harčenko u intervjuu za ruski list Izvestija.

Govoreći o terorističkom napadu u koncertnoj dvorani u blizini Moskve 22. marta, Bocan-Harčenko je istakao da dubok, iskren odgovor Srba na ono što se dogodilo potvrđuje bliskost dva naroda.

Bocan-Harčenko je naveo da ga je isto veče pozvao predsednik Srbije Aleksandar Vučic i zamolio ga da izrazi saučešće predsedniku Rusije Vladimiru Putinu.

„Srbi su ovaj monstruozni teroristički napad doživeli kao svoju tugu, kao svoj bol, veoma emotivno na svim nivoima“, naveo je Bocan-Harčenko.

Odgovarajući na pitanje da li će Moskva nastaviti da podržava Beograd po pitanju KiM, ruski ambasador je naglasio da je podrška Srbiji po pitanju KiM ključna oblast spoljnopolitičke saradnje dve zemlje.

„Mi, naravno, ne priznajemo Kosovo. Pokrajina je sastavni deo srpske teritorije. Naša pomoć Beogradu u odbrani njegovih legitimnih interesa će jačati“, rekao je Bocan-Harčenko.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.