Gašić: Nastavićemo sa ulaganjem u Helikoptersku jedinicu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Gašić: Nastavićemo sa ulaganjem u Helikoptersku jedinicu

Ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić obišao je Helikoptersku jedinicu gde su završeni radovi na izgradnji novog kompleksa ove elitne jedinice, kao i rekonstrukcija postojećeg, i tom prilikom naglasio da će MUP nastaviti da ulaže u tu jedinicu.

Tom prilikom Gašić se sastao sa komandantom Helikopterske jedinice Nenadom Nedićem, sa kojim je razgovarao o unapređenju uslova rada pripadnika ove jedinice, kao i o proširenju kapaciteta, saopšteno je iz MUP-a.

Gašić je istakao da je Helikopterska jedinica MUP-a jedna od najmodernijih i najsnažnijih flotila u regionu i ukazao na neophodnost i značaj ove jedinice koja je izuzetno doprinela u borbi sa požarima ne samo u Srbiji, već i u brojnim vanrednim situacijama u Sloveniji, Grčkoj, Severnoj Makedoniji i Republici Srpskoj.

Iz tih razloga, kako je ocenio Gašić, Helikopterska jedinica je ponos Srbije, kao i celog regiona.

Objekat hangara sa upravnim delom i pratećim objektima predstavlja moderan i funkcionalan ambijent u kojem će se nalaziti kompletna posada i helikopteri, koji ovu jedinicu, po tipovima helikoptera, iskustvu pilota i posade, svrstavaju u sam vrh policijskih helikopterskih jedinica u Evropi, navodi se u saopštenju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.