Da li kafa može da ubrza metabolizam?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Znate li zašto ne bi trebalo da pijete kafu kada ste mamurni?

Kafa je i odličan pojačivač metabolizma. Kafa sadrži nešto što se zove hlorogenska kiselina koja ubrzava vaš metabolizam, kao i vašu zdravstvenu odbranu.

Što se tiče te specifične zaštite zdravlja, pokazalo se da jedinjenje štiti cirkulatorni sistem i smanjuje upalu.

Ali da se vratimo na metaboličko zdravlje.

Istraživanja su pokazala da su kafa i ekstrakt zelene kafe u zrnu (koji sadrži visoku koncentraciju hlorogenske kiseline) povezani sa smanjenom težinom i zdravim insulinskim odgovorom.

Druga studija je pokazala da žene koje piju dve do tri šoljice kafe svaki dan imaju manje telesne masti od onih koje retko piju kafu, prenosi MBG

I druga studija, posebno se bavila uticajem kafe na metabolički sindrom: u studiji su istraživači otkrili da su učesnici koji su pili više od tri šoljice kafe dnevno imali niži BMI (indeks telesne mase), obim struka, krvni pritisak i trigliceride, kao i viši HDL holesterol u odnosu na dobrovoljce koji su pili manje od jedne šoljice dnevno.

Na stranu sav ovaj naučni žargon, sa sigurnošću se može reći da kafa može biti od koristi vašem metabolizmu.

Nije ni čudo što je naučnici smatraju jednom od ključnih namirnica za ubrzavanje metabolizma.

Što se toga tiče, sam kofein je takođe klinički pokazao da poboljšava korišćenje energije (sagorevanje kalorija), termogeno sagorevanje masti (lipoliza) i regulaciju težine.

Zato možete pronaći izvore kofeina u nekim visokokvalitetnim suplementima za ubrzavanje metabolizma.

Naravno, način na koji pripremate kafu može lako da sabotira te prednosti koje ubrzavaju metabolizam, na primer, ako u piće dodate veštačke arome i šećer.

Neka vaša šoljica kafe bude što je moguće čista; ako uživate u prizvuku ukusa, pokušajte da se odlučite za prirodne zaslađivače, kao što su ekstrakt cimeta, agave ili vanile.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.