Četiri reči koje blokiraju sreću: Izbacite ih iz upotrebe i oterajte negativnu energiju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Četiri reči koje blokiraju sreću: Izbacite ih iz upotrebe i oterajte negativnu energiju

Zamenite loše misli pozitivnim.

Negativnu energiju sami stvaramo svojim mislima, rečima i delima i od vas zavisi da li ćete je prihvatiti kao deo svog života ili odbaciti. Kako biste zamenili negativnu energiju pozitivnom, potrebno je da zamenite loše misli pozitivnim. I ovde je važno ne samo šta mislimo, već i šta govorimo. Zato treba da se fokusiramo na određene reči koje izgovaramo i razmislimo da li neke od njih privlače loše vibracije.

Negativnu energiju nose reči koje kod nas ili drugih izazivaju loše emocije – ljutnju, strah, ogorčenost… To ne znači da treba da se plašite da izgovorite reči koje imaju negativnu konotaciju, već da se fokusirate na to koliko ih često govorite, pod kakvim emocionalnim nabojem i kakav uticaj one imaju na nas.

Evo koje četiri reči privlače negativnu energiju ako ih stalno govorimo i povezujemo se sa njima:

1. „Nemoguće“ – Ovo se govori u kontekstu da je nemoguće da nešto uradimo, kao i da je „nemogue“ da se neke dobre stvari i promene dogode. Na ovaj način sami sebi stavljamo prepreke i ograničavamo mogućnosti.

2. „Neuspeh“ – Ukoliko stalno ponavljate „neću uspeti“, moguće je da zaista nećete. Umesto reči neuspeh, čak i kada ga doživite, koristite reči koje vas mogu motivisati na akciju.

3. „Problem“ – Ovu reč je bolje zameniti sa „situacija“ ili „izazov“. Na taj način možete razmišljati pozitivnije i brže možete rešavati situacije koje vam se ne dopadaju.

4. „Mržnja“ – Ovo je teška i toksična reč koja mne bi trebalo da bude u našem životu, mislima i srcu. Umesto mržnje, bolje je reći: „Zabrinut sam, hajde da zajedno rešimo ovu situaciju.“

Kako bi se vaš život promenio kada biste koristili više reči sa pozitivnom energijom?
Od velike važnosti nisu samo reči koje izgovarate, već i koje provlačite kroz glavu kao misao. Ovako šaljete sebi i svetu određenu nameru i želju, a onda dolazi do materijalne realizacije. Ako primetite da koristite mnogo negativnih reči, onda ih nadoknadite pozitivnim.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.