Žena navela 8 stvari zbog kojih je potpuno drugačija osoba posle porođaja i svi se slažu sa njom – cipele broj veće i suva kosa su samo neke od njih

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Žena navela 8 stvari zbog kojih je potpuno drugačija osoba posle porođaja i svi se slažu sa njom – cipele broj veće i suva kosa su samo neke od njih

Svaka žena doživljava majčinstvo na drugačiji način. A Grečen Bosijo za svoj „prelazak“ u majčinstvo kaže da je bio spor, poput hoda kornjače ili brzine interneta 1995. godine.

Svakodnevno napreduje, ali samo jedan pogrešan korak vrati je nedeljama i nedeljama unazad, iako ima veliku porodicu.

– Sećam se svog starog života dok sam uživala u novom životu sa mojom novom malom osobom. Ovo je slatko, iako ponekad frustrirajuće jer se mnoge stvari tek treba da se vrate u normalu. Čak i 6 meseci nakon porođaja, kada se čini da su svi zaboravili da sam pre nekoliko nedelja ‘gurnula’ čoveka iz svog tela, moj život je daleko od onoga što je nekad bio, napisala je za Mom.me, prenosi Miss7Mama.

Kaže za sebe da nije jedna od onih mama koje se brzo vrate.

– Uzimam svoje vreme. Delimično zato što je to ono što mom telu treba nakon porođaja, a delom zato što sam lišena sna, i sve što je izvan najnužnijih potreba izgleda zastrašujuće. Da je moj stil majčinstva imao logotip, svakako bi bio kornjača.

Ovo su stvari koje bih želela da vratim u normalu čim pre:

Moje grudi – ove mašine za mleko bili su 24/7 na raspolaganju mnogo meseci. Sve se vrti oko tih grudi i deteta koje ih drži u ravnoteži. Moj grudnjak postoji samo za tu funkciju.

Moj mozak – ovih dana sve zaboravljam. Ili mešam stvari. Moja mentalna sposobnost je narušena. Ponekad je smešno, ponekad je neprijatno, ponekad je to besno. Ne mogu da podnesem gubitak mase mozga do kojeg dolazi s majčinstvom.

Moja veličina obuće – ako je neko veličine 38, imam ormar pun neverovatnih cipela za vas! Očigledno, noge su mi narasle u dužini i širini tokom trećeg tromesečja i nemaju nameru da se vrate u normalnu veličinu. Baš šteta.

Moj sek*ualni život – gde su sve mame s lošim libidom? Kažem vam, ti hormoni posle porođaja nisu šala!

Moja kosa – ne znam čak ni odakle početi! U početku, moja kosa nakon porođaja je bila raskošna, kovrdžava, ma divna. Tada je počela da opada. Sada se ne može da se odluči da li je masna ili suva.

Moj apetit – tokom trudnoće žudela sam za cimetom. Sada žudim za bilo čim što ima kalorija. Postporođajno vreme čini me tako gladnom.

Moja karijera – pre sam živela za posao. Bio je to moj vrhunac. Sada to jednostavno nije tako. Još uvek imam strast prema onome što radim, ali to podstiče moja porodica.

Moje odmaranje – pišem ovo u 1 sat ujutro, a vi verovatno ovo čitate dok dojite u tri sata ujutro (ili neki drugi bezbožni sat), jesam li u pravu? Spavanje noću je totalna šala. To je više, koliko je dremanja potrebno u 24 sata za preživljavanje, požalila se ova mama.

A kako izgleda vaša lista, podelite je sa nama u komentarima.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.