Zdrava pasta od samo dva sastojka
- Datum: 11.04.2024
- Izvor: Gradske info / Foto: Pixabay/Counselling
Pasta od belog luka je jednostavna mešavina belog luka i maslinovog ulja koja će vam olakšati život i kuvanje.
Ne samo da će vas spasiti od seckanja, već ćete imati spreman instant začin u frižideru, bez obzira da li samo treba da obogatite ukus jela, napravite dresing ili napravite ozbiljan sos na bazi belog luka.
Na rafovima supermarketa sve češće možemo da nađemo pastu od belog luka, ali za razliku od prodajne, ova domaća nema aditiva i konzervansa, neuporedivo je jeftinija, a mnogo je ukusnija.
Domaća pasta od belog luka može se čuvati u frižideru do dve nedelje.
Ali možete ga zamrznuti u manjim porcijama – od kašičice ili dve, ili šta god mislite da je pristojna porcija za vaše navike i potrebe, a posuda za led može lako da postane posuda za pastu od belog luka.
Pastu od belog luka možete obogatiti svežim začinskim biljem, na primer peršunom ili vlascem, crnim biberom, parmezanom ili kašičicom svežeg limunovog soka. Što se tiče merenja i merenja, procenite da će jedan čen belog luka zameniti oko pola kašičice paste od belog luka.
Pre nego što svoju pastu od belog luka odložite u frižider, prekrijte je tankim slojem maslinovog ulja, kako bi duže ostala sveža, savetuje punkufer.
Sastojci za pastu od belog luka:
-4 čena belog luka;
-4 kašičice ekstra devičanskog maslinovog ulja;
Priprema paste od belog luka:
Ogulite i očistite beli luk. Dodajte beli luk i ulje u mašinu za hranu ili blender. Mešajte dok ne dobijete glatku pastu. Čuvati u posudi koja se može hermetički zatvoriti iu frižideru.