Udovičić obišao Suboticu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić danas je, zajedno sa pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom i gradonačelnikom Subotice Stevanom Bakićem, posetio Suboticu. Osnovci subotičke škole „Sveti Sava“ nisu krili zadovoljstvo zbog posete Udovičića, a posebno zbog činjenice da se pridružio deci u aktivnostima na času fizičkog.
Nakon toga, on je obišao i Sportsko-rekreativni centar „Prozivka“ gde je prisustvovao treningu Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“.

„Cilj današnje posete je da se pokaže da se timskim, zajedničkim radom može sve uraditi, a najbolje je da se na licu mesta čuje sa kojim izazovima se suočavaju lokalni sportski kolektivi. Želimo da razgovaramo sa sportistima i predstavnicima klubova, da vidimo kako možemo da unapredimo sistem školskog sporta i kako da omogućimo da deca imaju pravo na besplatno bavljenje sportom da bismo proširili našu bazu i omogućili svim građanima da u ovim izazovnim vremenima imaju najadekvatnije uslove za bavljenje sportom. Danas smo donirali komplet sportske opreme i rekvizite jednoj subotičkoj osnovnoj školi i to je peta škola u ovom gradu koja je dobila opremu od početka ovog projekta u okviru koga obnavljamo sportsku opremu i rekvizite za fiskulturne sale širom Srbije“, rekao je ministar Udovičić.

Kako je naveo, trećina fiskulturnih sala danas ima obnovljene sportske rekvizite i sportsku opremu, i njegova donacija školi sastoji se od golova sa mrežama, koševa sa tablama, mreža za odbojku, kao i 40 lopti, po deset za četiri kolektivna sporta.

„Na taj način želimo da omogućimo da deca u osnovnim školama imaju najbolje uslove za časove fizičkog vaspitanja, s tim da su fiskulturne sale i mesta gde lokalni klubovi obavljaju svoje sportske aktivnosti, tako da na taj način pomažemo i razvoj lokalnih sportskih kolektiva“, kazao je Udovičić.

On je izrazio zahvalnost gradonačelniku Subotice Stevanu Bakiću zato što je, kako je rekao, u vrh svojih prioriteta postavio posvećenost i odnos prema mladima i sportu.

„O tome svedoči i podatak da je više od 280 miliona dinara na godišnjem nivou opredeljeno za razvoj omladinske politike i sporta, ali i veliki broj olimpijskih medalja koje su osvojili sportisti iz ovog grada, pronoseći na taj način slavu i Subotice, i AP Vojvodine, i naše zemlje. To, istovremeno, pokazuje da se iz svake sportske sredine može doći do vrhunskih sportskih rezultata“, rekao je Vanja Udovičić.

Gradonačelnik Bakić je istakao da vidljivu radost je učenika OŠ „Sveti Sava“, dece iz Aleksandrova, Bikova i drugih naselja koja je pohađaju, kako zbog današnje posete, tako i zbog donacije opreme za rukomet i košarku, montažnih golova i koševa, čija je ukupna vrednost 450.000 dinara.

„Sada će otvoreni rukometni teren u ovoj školi, u čiju obnovu je Grad Subotica, zajedno sa Pokrajinom, uložio preko tri i po miliona dinara biti u punoj funkciji. Kapaciteti fiskulturne sale će takođe biti prošireni novim koševima, a u nju smo, takođe sa Pokrajinskim sekretarijatom za sport i omladinu uložili oko tri miliona dinara“, naveo je gradonačelnik Bakić.

On je pomenuo mnogobrojne uspehe Plivačkog kluba „Spartak-Prozivka“, osnovanog 2012. godine, koji okuplja više od 260 članova u svim uzrasnim kategorijama i koji ostvaruje zapažene rezultate.

„Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ministru Udovičiću i pokrajinskom sekretaru Basti na današnjoj poseti i da poželim Plivačkom klubu ’Spartak-Prozivka’ još više uspeha na predstojećim takmičenjima. Ovo je još jedan dokaz da Grad Subotica, u saradnji sa svim nivoima vlasti, preduzima sve kako bi se stvorili što bolji uslovi za bavljenje sportom u našem gradu“, kazao je gradonačelnik Stevan Bakić.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas