Trik sa šećerom će vam pomoći da osvežite boju odeće

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Trik sa šećerom će vam pomoći da osvežite boju odeće

Šećer uvek povezujemo sa kalorijama, ali ovde je njegova svrha sasvim drugačija. Da li ste znali da ovaj kuhinjski sastojak deluje kao osveživač boje?

Iako često pranje odeće može dovesti do toga da omiljena crvena košulja više ne bude crvena, izbeljivanje boje nije razlog da prestanete da nosite omiljenu košulju iz straha da će se boja isprati.

Za razliku od bele, sva tamna odeća bledi što se više pere. Zbog toga, iz straha da će se boja isprati, tražimo savet kako da sačuvamo boju odeće.

Koristite ovaj trik da osvežite boju svoje odeće. Procedura je jednostavna, a odeću je potrebno samo potopiti u zašećerenu vodu i ostaviti tako nekoliko sati.

Nakon što prođe navedeno vreme, operite odeću na uobičajen način. Ovo bi trebalo da spreči da veš promeni boju i vrati mu svežinu.

Takođe, ako imate puno obaveza i jedva čekate da veš toliko dugo sedi potopljen u vodu sa šećerom, šećer možete dodati direktno u mašinu za pranje veša.

Stavite tri kašike šećera u odeljak za deterdžent ili ga pospite direktno u bubanj. Rezultati će biti odlični i odeća će biti kao nova.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas