Previše se znojite? Izbacite ove namirnice iz ishrane!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Previše se znojite? Izbacite ove namirnice iz ishrane!

Određena hrana koju konzumiramo može uzrokovati da se više znojimo. Istražili smo za vas koje su namirnice u pitanju i koje treba izbegavati ili bar jesti u manjim količinama tokom leta.

Viršle

Konzumiranje prerađenog mesa poput viršle može izazvati znojenje. Viršle će verovatno izazvati znojenje zbog visokog nivoa natrijuma, što dovodi do toga da naše telo mora da oslobađa višak natrijuma kroz znoj. Viršle sadrže i dosta zasićenih masti, što „povećava opterećenje našeg tela.

Čips

Pre nego što otvorite kesu čipsa tokom letnjih vrućina, zapamtite da ova ukusna grickalica takođe sadrži visok nivo natrijuma. Čips doprinosi zadržavanju vode. Višak natrijuma u ​​čipsu „dovodi do nadimanja i povećanja telesne temperature, podstičući telo da se znoji kako bi regulisalo toplotu.

Tamna čokolada

Ima zdravstvene prednosti, ali od svih čokolada, crna čokolada takođe sadrži najviše kofeina, što može biti problematično tokom leta. Hrana sa kofeinom potencijalno dovodi do povećanog znojenja zbog svog stimulativnog efekta na telo. Iako efekat kofeina na znojenje varira između pojedinaca, nije neuobičajeno da ljudi dožive pojačano znojenje nakon konzumiranja proizvoda bogatih kofeinom kao što je crna čokolada.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.