Polomljeni nokat ne morate da sečete: U pomoć stiže kesica čaja i malo strpljenja

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Polomljeni nokat ne morate da sečete: U pomoć stiže kesica čaja i malo strpljenja

Nema ništa gore nego kada polomite nokat, još ako imate baš duge nokte, kontrast sa ostalim noktima može da bude veliki.

U redu, prvo što preduzimate jeste – vapaj kod manikirke. Često se desi da su termini popunjeni nedeljama unapred i da nema gde da vas “uglavi” u raspored. I šta sad?

Ne brinite, nokat možete da popravite i kod kuće, a ovo su koraci.

Šta vam je sve potrebno?

-makaze;

-superlepak;

-kesica čaja;

-bafer turpija (turpija za poliranje);

-pinceta.

Kako dalje?

Vrećicu čaja isecite onoliko koliko vam je potrebno da bi sanirali polomljeni deo nokta. Malu kap superlepka sipajte na oštećeni deo nokta. Isečeni deo kesice čaja potom stavite na deo na koji ste stavili lepak. U tome vam može pomoći i pinceta. Delovaće vam neuredno, ali ne brinite, ovo su samo “grubi” radovi.

Ukoliko želite, deo kesice čaja može biti i veći od vašeg zacepljenog nokta, tako da ga obavijete i ispod nokta.

Ponovo će vam trebati superlepak koji ćete sad staviti preko kesice čaja i razvući malo više po površini. Tehnički gledano, nokat je popravljen iako deluje da je “staklast”.

Kada se lepak osuši, bafer turpijom ispolirajte nokat kako biste ga ujednačili. Budite nežni u ovim potezima jer možete lako da pocepate kesicu čaja, pa ćete ceo proces morati ispočetka.

Sada na red dolazi providni lak koji treba da namažete samo na oštećeni nokat. Ostavite da se osuši, pa ga ponovo nanesite.

Važno je da bude u dva sloja kako bi duže trajao dok sasvim ne izraste i dok ga ne isečete. Posle ovoga namažite lak boje po želji. Ponašajte se prema popravljenom noktu kao što se ponašate prema ostalima.

I eto, problem je rešen. Za kratko vreme imate ponovo nokte za poželeti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.