Pirinač je odličan u sutlijašu! Da li znate da je dobar i za vaš telefon i orman?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Pirinač je odličan u sutlijašu! Da li znate da je dobar i za vaš telefon i orman?

Pirinač, osim što je ukusan za jelo, ima i mnoge druge namene u domaćinstvu. Donosimo nekoliko njih.

Pošto pirinač ima neverovatna svojstva apsorpcije vlage, može da deluje kao klima uređaj u vašem ormanu

Jednostavno dodajte malo mirisnog eteričnog ulja u pirinač i stavite ga u ormar. Ne samo da će početi da miriše, već će svi vaši predmeti biti zaštićeni i nećete morati da trošite mnogo novca da biste se rešili buđi. Sve što vam treba je šolja pirinča, ali esencijalno ulje, mali komad tkanine i gumica da biste sve to pričvrstili: Stavite pirinač u činiju i dodajte oko 15-20 kapi eteričnog ulja. Pokrijte smešu malim komadom tkanine i pričvrstite gumicom. Postavite pripremljenu posudu na željeno mesto, kao što je ormar. Pirinač možete koristiti do 3 meseca, a kraće ako je smeđi pirinač. Zatim ponovite proces.

Pirinač može spasiti vaš telefon

Ako ste ikada ispustili svoj pametni telefon u vodu, znate kakva je panika koja nastaje. Međutim, činija pirinča rešava stvar. Sve što treba da uradite je da stavite telefon u činiju sa pirinčem, potpuno ga pokrijući, i ostavite ga tamo najmanje 48 sati. Obavezno prethodno uklonite SIM karticu.

Održava banane svežim

Primetili ste da banane postaju smeđe veoma brzo nakon što ih kupite. Međutim, takve banane možete „spasiti“ tako što ćete ih staviti u kesu u koju ste prethodno stavili pirinač, zatvoriti kesu i ostaviti tako oko sat vremena. Nakon toga izvadite banane iz kese i osušite ih fenom i videćete da vam se pred očima vraća žuta boja.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas