Petog dana filmskog Palića “Gripa Petrovljevih” i “Kopilot”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Petog dana Festivala evropskog filma na Letnjoj pozornici na Paliću u Glavnom takmičarskom programu biće prikazan film “Gripa Petrovljevih” (21:00) ruskog reditelja Kirila Serebrenikova i “Kopilot” (23:00) Nemice Ane Zohre Berahed.

U selekciji “Paralele i sudari”, u bioskopu Abazija na Paliću, biće prikazani filmovi “Unutrašnje ostrvo” (17:00) Ru Hasanova iz Azerbejdžana i “Šta vidimo kad pogledamo u nebo?” (19:00) gruzijskog reditelja Aleksandra Koberidžea.

Selekcija “Slovenija u fokusu”, u bioskopu Eurocinema u Subotici, predstavlja kratki dokumentarni film “Istorija biciklizma” (17:00) Karpa A. Godine, a sledi dugometražno ostvarenje “Neću da budem luzerka” u režiji Urše Menart.

U selekciji “Novi mađarski film”, u Eurocinemi, je film “Toksikoma” (19:00) reditelja Gabora Herendija, u okviru “Novog evropskog dokumentarnog filma” (19:00), u Art bioskopu Lifka u Subotici, biće prikazana “Antigona – kako se usuđujemo!” Slovenca Janija Severa, gde je u “Eko doksu” (17:00) “Supa od jastoga” Španaca Pepea Andreua i Rafe Molesa.

U bioskopu Abazija je predviđena specijalna projekcija dokumentarno-igranog filma “Sedam hiljada duša” (21:00) Sanjina Mirića, o stradanju srpskih i ruskih vojnika i interniranih civila u austrougarskim logorima.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas