Paprike na tri načina: Domaći recepti za zimnicu – brzo i jednostavno!

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Paprike su najpopularnije povrće za zimnicu i nije na odmet naučiti novi recept. Predstavljamo vam tri recepta kojima ćete obogatiti ovogodišnju zimnicu.

Recept za peglane paprike

Sastojci:
• 3 kg crvenih paprika
• 50 g soli
• 100 g šećera
• 3 dl sirćeta
• 1.5 dl ulja
• 1 velika glavica belog luka
• veza peršuna
• pola veze celera
• 1 kesica konzervansa

Priprema:

Paprike operite, obrišite i izvadite im semenke sa peteljkom. Poređajte ih u pleh i pecite u rerni na 250 stepeni. Okrećite kako bi se zapekle sa svih strana.
U posudi pomešajte so, šećer, konzervans, sirće i ulje. Izblendirajte luk, peršun i celer, dodajte u tečnost i sve dobro izmešajte da se so i šećer otope. U svaku papriku sipajte po dve kašike marinade i slažite ih u šerpu. Preostalu tečnost prelijte preko poslednjeg sloja paprika.
Poklopite tanjirom, pa pritisnite nečim teškim i ostavite da prenoći. Sutradan paprike ređajte u jednu veću teglu, stavite odozgo plastičnu rešetkicu, nalijte tečnost koja je ostala u šerpi i zatvorite teglu metalnim poklopcem.

Barena paprika u ulju

Sastojci:
• 3 kg crvenih paprika
• 1 l vode
• 1/2 l vinskog sirćeta
• 1 dl ulja
• 250 g šećera
• 20 g soli
• kesica bibera u zrnu
• veza lista celera
• 1 kesica konzervansa

Priprema:

Stavite vodu sa sirćetom i ostalim začinima da proključa, a paprike operite i skratite im peteljke. Svaku papriku barite oko 3-4 minuta. Ostavite ih da se kratko prohlade, pa ređajte u tople, sterilisane tegle.
U mešavinu u kojoj ste barili paprike dok još vri dodajte konzervans, pa nalijte u tegle i poklopite tanjirićem da prenoće. Sutradan stavite plastične rešetkice, po potrebi dolijte još tečnosti i zatvorite tegle.

Recept za pržene paprike

Sastojci:
• 3 kg crvenih paprika
• 1.2 l sirćeta
• so
• ulje za prženje
• 1 kesica konzervansa

Priprema:

Paprike operite, očistite semenke osušite ih. U tiganju sa širim dnom, nalijte ulje i pržite paprike sa svih strana. Paprike odmah ređajte u sterilisanu i zagrejanu teglu, solite ih i prskajte konzervansom.
Kada teglu napunite, paprike nalijte prokuvanim i prohlađenim sirćetom. Pokrijte tanjirićem i ostavite da prenoći. Sutradan stavite plastične rešetkice, dolijte sirće ako je potrebno i zatvorite tegle.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas