Oprezno sa kremama za sunčanje koje ste kupili prošle godine! Evo da li smeju da se koriste i koje odmah treba da bacite

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Oprezno sa kremama za sunčanje koje ste kupili prošle godine! Evo da li smeju da se koriste i koje odmah treba da bacite

Da li ove godine možete da koristite kreme za sunčanje koje vam stoje od prošle godine?

Većina ljudi koja ne stigne da kupi novu kremu za sunčanje, u brzini poseže za onim što ima kod kuće. Tada pronađemo kreme koje smo pazarili prošle godine i vodimo se mišlju da „ništa ne može da nam bude“. Neotvorene kreme mogu da stoje dve godine, pa ukoliko već imate kremu koju niste otvarali, možete da je koristite, ali pod jednim uslovom – da je sve vreme čuvana na tamnom i hladnom mestu.

U svakom slučaju, najvažnije je da proverite rok trajanja, jer ne možete da znate koliko dugo je stajala u prodavnici pre nego što ste je prošle godine kupili. Ukoliko ste kremu otvorili prošle godine i koristili je, tada morate da budete oprezni. Pogledajte šta piše na faktoru – koliko dugo može da stoji nakon otvaranja. Obično je to šest ili 12 meseci.

Šta ako se struktura kreme promenila?

Ukoliko primetite da se struktura kreme promenila, odvaja se ili ima čudan miris, odmah je bacite. Ni slučajno je ne nanosite na kožu. U najboljem slučaju, neće vas uspešno zaštititi od sunca, a u najgorem slučaju, iritiraće kožu ili čak izazvati alergijsku reakciju.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.