Neke predmete u domaćinstvu nikada ne treba prati vodom

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Neke predmete u domaćinstvu nikada ne treba prati vodom

Neke predmete u domaćinstvou nikada ne treba prati vodom. Razlozi su različiti. Nekima se možete oštetiti ili uništiti završni sjaj, a neki materijal kada su u kontaktu sa vodom, a neki čak mogu biti opasni, poput elektronike.

Da biste uklonili prljavštinu i prašinu sa rasvetnih tela, zvučnika, tastatura i mnogih drugih elektronskih uređaja i gadžeta, radije koristite krpu od mikrovlakana ili mali, ručni usisivač.

Voda nije rešenje kada su u pitanju drveni podovi i drveni nameštaj. Uvek se preporučuje da odmah očistite prosutu tečnost i druge mrlje i izbegavate dugotrajno izlaganje vodi.

Za nameštaj se preporučuju namenski agensi, kao što su sprejevi. Nanose se na krpu kojom se zatim obriše željena površina. Odmah nakon brisanja treba koristiti peškir od mikrovlakana da upije višak vlage. Pre toga treba proveriti uputstva proizvođača.

Na listi predmeta koji treba da izbegavaju kontakt sa vodom nalaze se i srebrni i mesingani komadi, kao i oni od semiša, somota i velura.

Za kožu se, pak, voda može koristiti u tragovima, vlažnom krpom i blagim deterdžentom. Međutim, svakako bi trebalo da unapred proverite uputstva proizvođača.

Za somot, antilop i druge specijalne presvlake, sredstva za čišćenje specifična za te materijale su verovatno najbolja opcija.

Ako se ovi materijali nalaze na nameštaju, redovno usisavanje može pomoći u njegovom održavanju.

Mermer, gips, granit i druge porozne materijale takođe ne treba tretirati vodom, što može dovesti do habanja zaštitnih slojeva. Da biste ih očistili, koristite rastvor specijalno formulisan za taj materijal.

Što se tiče cigle, one za spoljašnju upotrebu su vodootporne, ali cigle za unutrašnju upotrebu nisu. Može se očistiti lagano navlaženom četkom.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.