Na sajmu knjiga Školski dan i obeležavanje 80. rođendana „Malog princa“

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
sajam knjiga

Na 66. Međunarodnom sajmu knjiga u Beogradu četvrtak je tradicionalno Školski dan namenjen organizovanim posetama đaka, nastavnika i bibliotekara, a kako je Francuska ovogodišnji počasni gost te kulturne manifestacije, danas će biti obeležen i 80. rođendan Malog princa.

Školski dan otvoriće državni sekretar u Ministarstvu prosvete Ivica Radović.

Tu najveću kulturnu manifestaciju u ovom delu Evrope, koja se odvija pod sloganom „Živele knjige, Vive les livres“, danas će posetiti učenici i nastavnici iz velikog broja škola iz čitave Srbije i Republike Srpske, a za koje su izdavači pripremili bogat program i tribine, poput „Kako se pišu omiljene knjige“.

Na štandovima izdavača specijalizovanih i za dečju književnost između brojnih dela biće i „Super glista“ Julije Donaldson koja, kako kažu iz Kreativnog centra, vodi na top listi najprodavanijih izdanja na sajmu.

Ljubitelje pisane reči sačekaće i knjiga „Gabi“ inspirisana istinitom pričom o psu heroju Beograda, koji ima spomenik u Beozoovrtu, autora Gorana Markovića.

Portparol „Lagune“ Tanja Vučković rekla je za Tanjug da su i ove godine za Školski dan pozvali naše ugledne dečje pisce poput Branka Stevanovića autora „Blago nama sa životinjama“, nakon kojega će, kako je dodala na druženje sa decom doći Ljubivoje Ršumović i Uroš Petrović.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas