Milica Despotović evropska šampionka u kik boksu

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Milica Despotović evropska šampionka u kik boksu

Subotičanka, Milica Despotović, članica Kik boks kluba „Top Fighter“, juniorska je prvakinja Evrope u kik boksu, u disciplini low kik u kategoriji do 48 kg.

Reprezentaciju Srbije na Evropskom juniorskom prvenstvu koje je održano u Istanbulu, Turska, od 25. avgusta do 3. septembra, predstavljalo je 26 takmičara koji su osvojili 7 zlatnih, 4 srebrne i 8 bronzanih medalja. Konkurencija je bila izuzetna jer je učestvovalo 1584 takmičara iz 38 zemalja Evrope koji su se nadmetali u četiri tatami discipline i tri ringovne u muškoj i ženskoj konkurenciji.

Članovi nacionalnog tima bili su i Subotičani Nikola Lončar i Milica Despotović, iz Kik boks kluba „Top Fighter“. Nikola Lončar je u disciplini k1 do 75 kg ispao u četvrtfinalu pošto je poražen od takmičara iz Poljske, Bogucki Milcszea. Puno više uspeha zabeležila je Milica Despotović koja je nastupala u disciplini low kick do 48 kg. U četvrtfinalu predstavnica Azerbejdžana Akberova Jeyran predala joj je meč, time je Milica prošla u polufinale gde je sa 3:0 pobedila reprezentativku Turske, Ozyol Afra Ecrin. U finalnoj borbi snage je odmerila sa još jednom takmičarkom iz Turske, Tekdal Ulku Sevval. Slavila je Milica sa 2:1 i time osvojila zlatnu medalju.

Trener KIk boks kluba Top Fighter, Alen Heralić analizirao je učešće svojih takmičara na Prvenstvu Evrope.

„Voljom žreba Lončar je na startu za protivnika imao prošlogodišnjeg svetskog prvaka. Iako je izgubio sa 3:0, mogao je da preokrene meč jer je kod dvoje sudija gubio za jedan poen. Nije došao ni do jednog odličja, ali je svakako uspeh za njega nastupati za nacionalni tim i učestvovati na ovakvom takmičenju. Despotovićeva se sa druge strane borila sa dve reprezentativke Turske, koje su u prethodnim kolima eliminisale predstavnice Irske, Poljske i Mađarske. U polufinalu je ubedljivo pobedila domaću takmičarku na poene i u trećoj rundi zapečatila pobedu nožnim frontalnim udarcem u glavu nakon čega je protivnica bila u nokdaunu. Dok je u finalu imala iscrpniji meč takođe protiv domaće takmičarke, ali na kraju zasluženo slavila na poene 2:1 i postala šampion Evrope. Kao treneru naravno da mi je žao što i Lončar nije ostvario bolji uspeh, ali svakako nastup dvoje naših takmičara za nacionalni tim i osvajanje zlata je najlepši poklon za pet godina od kako sam na čelu kluba. Takođe bih se zahvalio Sportskom savezu grada Subotice što je finansijski pomogao odlazak naših Subotičana Evropsko Prvenstvo.“

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas