Mesaroš i Bojović pobednici 6. “Subotičkog polumaratona”

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Mesaroš i Bojović pobednici 6. “Subotičkog polumaratona”

Danas je, u Subotici, održan 6. po redu “Subotički polumaraton”, na kome je učestvovalo oko 1.350 sportista i rekreativaca iz čak 21 zemlje, kao i oko 600 mališana.

Pod sloganom „Trči kroz istoriju“, učesnici su se nadmetali u trkama na 5, 10 i 21 kilometar, uoči kojih je održano i više dečjih trka na kružnoj stazi iza Gradske kuće.

„Kao što sam slogan kaže “Trči kroz istoriju”, Subotica je bogata tradicijama, naročito sportskom tradicijom. Uveren sam da će i naredne, i svih sledećih godina, “Subotički polumaraton” postati još masovniji, kao i da će imati još više učesnika”, rekao je u svom govoru gradonačelnik Subotice, Stevan Bakić.

Svi učesnici 6. “Subotičkog polumaratona” koji su prošli kroz cilj i na medaljama su poneli deo istorije Subotice, jer su i one napravljene u skladu sa sloganom „Trči kroz istoriju“. Istoriju su mogli da vide duž staze, inspiraciju su mogli da pronađu i u nekadašnjim majstorima secesije, a kroz medalju, na kojoj se nalazi zgrada Gradskog muzeja koji ove godine obeležava 130 godina postojanja, moći će da se podsete na dan kada su u Subotici trčali kroz istoriju.

Najviše učesnika na ovogodišwem polumaratonu bilo je iz Srbije, Mađarske, Rusije i Bose i Hercegovine.

U polumaratonskoj trci (21 km) pobedu je odneo Beograđanin, Velimir Bojović (01:14:04), dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Subotičanka, Izabela Mesaroš (01:31:18).

“Subotički polumaraton” je manifestacija koja se održava u okviru obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas