Manuelni ili automatski? Evo koji menjač pobeđuje u srcima vozača

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Manuelni ili automatski? Evo koji menjač pobeđuje u srcima vozača

To je večita dilema, ali i tačka sporenja među vozačima.

Automatski menjači se predstavljaju kao budućnost, a sve je manje modela sa manuelnim menjačima u ponudi. Ipak, vozači se i dalje ne odriču manuelnih menjača. Prema rezultatima reprezentativnog istraživanja koje je sproveo AutoScout24, čak 40 odsto vozača i dalje preferira vozila sa ručnim menjačima, dok 46 procenata bira automobile sa automatskim menjačem.

Najveći evropski sajt za prodaju polovnih vozila, u saradnji sa institutom za istraživanje tržišta Innofact, sproveo je anketu među 1.000 vlasnika automobila kako bi istražili njihove preferencije.

Analiza rezultata ovog istraživanja ukazuje na to da je glavni fokus vozača koji preferiraju manuelne menjače na zabavi u vožnji. S druge strane, zagovornici automatskih menjača pre svega cene udobnost vožnje koju oni pružaju. Takođe, ova anketa pokazuje da se mlađi vozači i muškarci češće odlučuju za automobile sa automatskim menjačem, dok žene i stariji vozači češće voze automobile sa manuelnim menjačima.

Interesantno je da postoji i 14 odsto vozača koji se nisu opredelili koja vrsta menjača im je draža, već im je svejedno koji će koristiti.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas