Koje boje najbolje idu uz vašu boju očiju

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Koje boje najbolje idu uz vašu boju očiju

Za svaku boju očiju postoji određena boja šminke koja može da ih istakne i da ih učini još svetlijim i atraktivnijim. Za to vam ne treba neka posebna nauka i tehnika, ali je jako bitno da pronađete tačne nijanse koje će vam pomoći da dobijete željeni izgled.

Plave oči

Ako imate plave oči, birajte kontrastne nijanse kao što su zlatna i bronzana boja koja će učiniti vaše oči još plavljim. Tople, metalik boje su uvek dobar izbor jer će plave oči učiniti živahnijim. Pored zlatnih i bronzanih tonova, obratite pažnju i na boju terakote (boja između narandžaste i roze), tamno – plavu i boju šampanjca. Boju nanosite tako što ćete je naneti samo na ivicu oka ili na ceo kapak.

Zelene oči

Ako niste znali, zelena boja očiju je najređa na svetu i zelene oči ima samo 2% svetske populacije. Ako baš vi spadate u tih 2%, boja koja najviše odgovara vašoj boji očiju je crvena. Tako da počnite da birate šminku sa crvenkastim podtonovima kao što su granat, ametist i bronza. Oči će vam doći do izražaja i biće sjajnije. Međutim, ove boje vas mogu učiniti umornim, pa je najbolje da sa njima kombinujete crni ajlajner. Pored navedenih boja, mahagoni i boja patlidžana su isto odličan izbor.

Braon oči

Ako izaberete zemljane tonove za šminkanje vaših braon očiju – nećete pogrešiti. Da biste ih još više naglasili birajte i tamno – plave nijanse, kao i boju ćilibara. Ako niste spremni da koristite ove jače boje, dovoljno je da ih samo uokvirite sa njima. Siva, ljubičasta i boja uglja su takođe odličan izbor.

Braon-zelene oči

Smaragdni i zlatni tonovi istaćiće zelenu boju u vašim očima, dok će tople i neutralne nijanse braon dati dubinu i izražajnost. Izvucite jednu liniju zelene ili braon, a možete i više. Sve zavisi koliko vi želite da dodate boje u svom makeup – u. Zlatnu boju stavite u unutrašnji ugao oka, kao i na sredinu kapka – za bolje nijansiranje i prelaze. Ne zaboravite na boju masline, ljubičastu i bronzanu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.