Kako očistiti mikrotalasnu bez ribanja? Dok vi spremate ručak ona se pere sama

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako očistiti mikrotalasnu bez ribanja? Dok vi spremate ručak ona se pere sama

Mikrotalasna pećnica često nam je veliki pomoćnik u kuhinji, ali ponekad ona može da bude i leglo bakterija i nečistoća. Upravo zbog toga je važno da je čistite redovno i detaljno, a ako ne želite da ribate i gubite vreme primenite ovaj trik kojim ćete je očisititi za čas.

Sve što vam je potrebno već imate u kuhinji, to je voda i deterdžent za sudove, koji nećete naneti na suđer i ribati, već se mikrotalasna čisti sama, dok vi radite druge poslove ili se jednostavno odmarate pijući kafu ili gledajući omiljenu seriju.

Pripremite jednu posudu i malo detrdženta za pranje sudova. U posudu sipajte vodu, dodajte malo deterdženta i stavite sve u mikrotalasnu. Zatim uključite na najmanju brzinu oko 4 minuta.

Dok se posuda vrti, iz nje se oslobađa para sa deterdženom koja će da otkravi i one najtvrdokornije mrlje. Nakon što se završi 4 minuta, samo uzmite vlažnu krpu i pređite zidove mikrotalasne.

Sva nečistoća će nestati. Nakon toga samo uzmite malo alkohola na krpicu i istrljajte kako biste uklonili bakterije koje su se evenutalno negde zadržale. Nakon toga, sve je završeno, vaša mikrotalasna blistava i čista i što je najvažnije bezbedna za upotrebu.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas