Kako da napravite osveživač prostora po svom ukusu?

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
Kako da napravite osveživač prostora po svom ukusu?

Idealna “uradi sam” ideja za sve koji ne vole veštačke mirise, a obožavaju miris eteričnih ulja. Difuzeri su poput tajnih vrtova koji unose sveže mirisne note u naše domove, pružajući osećaj svežine i harmonije.

Bez obzira na to da li birate cvetne, citrusne ili drvene mirise, difuzeri omogućavaju personalizaciju mirisnog iskustva prema vašim željama, ali i trenutnom raspoloženju.

Ono što difuzere čini posebnim jeste njihova sposobnost da transformišu atmosferu prostora bez potrebe za komplikovanim postupcima ili velikim troškovima. Pravljenje vlastitih difuzera kod kuće nije samo jednostavno, već i kreativno iskustvo koje vam omogućava da mirise prilagodite sopstvenom ukusu.

Potrebno vam je:

– Staklena ili keramička posuda sa uskim otvorom na vrhu;

– Drveni štapići (da, slobodno možete koristiti štapiće za ražnjiće!);

– Eterična ulja po vašem izboru;

– Votka (ili mineralna bazna ulja).

Ako koristite uljnu bazu, mešaćete mešavinu 30% esencijalnog ulja sa 70% baznog ulja. Možete eksperimentisati sa procentima kako biste videli šta vam najbolje odgovara. Ako koristite mešavinu votke i vode, poželećete da dodate otprilike 12 kapi eteričnih ulja u oko 1/4 šolje vode, a zatim dodajte malo votke (votka pomaže u vezivanju ulja sa vodom).

Sipajte smešu u svoju posudu i stavite jedan kraj drvenih štapića u rastvor, kako bi se dobro natopili. Zatim ih izvadite i stavite suprotne krajeve u bocu. Rotirajte krajeve koji su u mirisnom rastvoru otprilike jednom nedeljno.

Dodatni saveti za najbolje rezultate:

– Što je manji grlić na boci, to će tečnost sporije isparavati.

– Eksperimentišite sa različitim kombinacijama esencijalnih ulja dok ne pronađete jednu ili dve koja vam se zaista dopadaju. Zatim možete povećati svoje aromatične zalihe i držati ih u zatvorenim teglama da biste kasnije uštedeli vreme za pripremu.

– Ako imate kućne ljubimce, znajte da eterična ulja ponekad mogu biti štetna za vašeg psa ili mačku. Dobro se raspitajte pre nego što napravite difuzor od štapića i saznajte da li se vaše izabrano ulje smatra toksičnim.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.