10 namirnica koje će učiniti da vaše telo miriše sjajno

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email
10 namirnica koje će učiniti da vaše telo miriše sjajno

Iako miris tela određuju geni, ipak može zavisiti od hrane koju konzumiraramo. Ova hrana ima najveći uticaj na mirise tela.

Voda umesto piva

Pitka voda pomaže telu da se oslobodi toksina koji uzrokuju loš miris. Iako pivo može izgledati kao dobar način da se opustite, može pogoršati vaš miris zbog alkohola koji će isparavati iz vaših pora.

Jogurt umesto mleka

Aktivna kultura prisutna u jogurtu smanjuje količinu komponenata koje uzrokuju loš miris. Pored toga, vitamin D pomaže u borbi protiv bakterija u ustima, čime se smanjuje loš dah. Mleko, s druge strane, sadrži holin koji može izazvati loš miris.

Limunov sok umesto vina

Iako mnogi uživaju u čaši vina, sledećeg dana možete mirisati na alkohol. Bolje je piti vodu sa limunom umesto vina. Limun pomaže detoksikaciju vašeg tela, dok vas voda oslobađa od toksina.

Narandža umesto bundeve

Citrusi imaju divan miris i lako se apsorbuju. Pa, oni su odličan način da poboljšate svoj miris tela. Bundeva takođe sadrži holin koji uzrokuje loš miris.

Čaj umesto kafe

Biljni čajevi su odličan izvor antioksidanata. Što manje toksina u telu, bolje ćete mirisati. Kafa ili bilo koji napitak sa kofeinom može izazvati jači miris tela.

Jabuka umesto karfiola

Jabuke su odlične za loš zadah. Karanfil s druge strane, sadrži holin koji može izazvati loš miris.

Kardamon i cimet umesto luka

Kardamon i cimet ne samo da poboljšavaju ukus hrane, već i daju svež i prijatan miris telu. Luk sadrži organski sumpor koji se eliminiše kroz pore, čime uzrokuje loš miris.

Celer umesto špargle

Celer pomaže telu da proizvede feromone, što će vas učiniti privlačnijim za suprotni pol. Kiselina u špargli se pretvara u sumpor koji pogoršava miris vašeg tela.

Bela riba umesto crvenog mesa

Uzdržavanje od crvenog mesa može imati mnogo koristi. Jedna studija pokazala je da su žene privlačnije muškarcima ukoliko ne jedu često crveno meso, u poređenju sa onima koje su jeli. Konzumiranje ribe ne uzrokuje loš miris poput mesa. Dakle, ako imate sastanak, bolje da jedete ribu umesto crvenog mesa.

Seme piskavice umesto semena bundeve

Seme piskavice poboljšava zdravlje digestivnog sistema i pomaže u uklanjanju otrova. Seme bundeve sadrži puno holina i uzrokuje loš miris.

Tagovi:

Pročitajte još:

Preporuka za vas
Претрага
Close this search box.